Aktywne Wpisy

WielkiNos +285
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Whiskeyjack29 +61
Napisałem sobie posta że zarabiam 13 500 netto, czyli 22 000 brutto a pracodawca daje 26 500 + benefity pozapłacowe powiedzmy łącznie 27 000 i ciężko z zakupem mieszkania w Warszawie (w której pomimo mojej niechęci do tego miasta dla bezpieczeństwa zostać muszę, bo zdalna to 5% obecnego rynku). Ile się wylało boomerstwa że wcale nie jestem w top 10% zarobków, że co ze mnie za IT skoro dostaje takie grosze, że

Widziałem na FB dyskusję na 700 komentarzy i brak jasnego wyjaśnienia. Osobiście uważam, że pasy dla zielonego są źle oznakowane, ale i tak ma pierwszeństwo, bo jedzie swoim pasem tak jak czerwony, ale jest z prawej. A wy co myślicie? Może lokalsi niech się wypowiedzą, jeśli jeżdżą tam codziennie i znają temat tego przypadku.
źródło: img_1_1776188082096
PobierzKto ma pierwszeństwo?
To objaśnij. Po to właśnie stworzyłem ten wpis, żeby się dowiedzieć.
@PodniebnyMurzyn: Ale dlaczego? Ja objaśnienia szukam.
Ale my nie rozważamy konfliktu pomiędzy będącym na rondzie, a wjeżdżającym na rondo.
Nie, nie takiej odpowiedzi oczekuję. Wskaż, gdzie prowadzą pasy, dlaczego, kto w konsekwencji zmienia i ewentualnie musi ustąpić. Właśnie na tym polega problem, że dla mnie nie jest jasne jak pasy są poprowadzone i ten wpis napisałem by uzyskać jednoznaczne objaśnienie sytuacji.
Wszelkie spory kto ma pierwszeństwo są bez sensu.
@lycaon_pictus: Jasne, nawet bardzo. Czerwony wjeżdża na rondo, ustępuje, zmienia pas dwa razy (lewy kierunek, który w tym momencie wygląda dziwnie, bo ten fragmen jedzie niemal prosto). Po tym manewrze jest już na swoim pasie, znak poziomy pokazuje prosto/lewo. On jedzie prosto, pozostaje na swoim pasie aż do zjazdu z ronda, może z niego zjechać bez kierunku. Ewentualnie ustępuje pieszemu i jedzie dalej.
Po czym wnioskujesz, że ten manewr jest zmianą kierunku? Ja nie bez powodu opisałem na samej górze, że oznakowanie jest błędne. Czy patrząc tylko i wyłącznie na oznakowanie, które dotyczy zielonego jesteś w stanie jednoznacznie stwierdzić dokąd prowadzi jego pas?
https://mrerdek1.blogspot.com/search/label/rondo%20Kaczorowskiego
Autor tutaj nie opisał dlaczego założył, że pasu ruchu po zmianie idzie na wyjazd, a nie dalej po okręgu, ale jest ciekawy komentarz od niego.
Tutaj identyczny przypadek, ale bez objaśnienia kto ma komu ustąpić.
@grzesiek23Gda: Zmieniają pas czy jadą dalej swoim? Pytanie bardziej adekwatne - po co dla zielonego puszczona jest krawędź prowadząca w lewo?
@lycaon_pictus: inżynier ruchu ma papiery z Collegium Tumanum
Nie jestem pewien czy piszesz do mnie, bo pytam o coś czego nie rozumiem czy do typa, który tak zaprojektował to skrzyżowanie xddd