Aktywne Wpisy

beata-libra +16
#raportzpanstwasrodka Czy możecie mi odpowiedzieć co oni wszyscy mają z tym pociągiem do ogórków kiszonych? Ile razy w tygodniu jecie ogóry ??? Szczególnie latem (czy w ciepłych krajach gdzie witaminy C jest ogrom !
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???

inrzynier +123
źródło: 2026-05-18_18-26-24
Pobierz

Gdyby nie terapia już dawno bym to skończyła. Potrzebuję zmiany myślenia ale jednak potrzebuję tej bliskiej osoby u boku. Tego przyjaciela który znajdzie czas po pracy bym mogła się podzielić moimi emocjami z kimś innym. Abym z kimś mogła przenosić ten ciężar.
Zauważam że sporo wynika z mojego myślenia, z pesymizmu z robienia z siebie ofiary. Jednak ciężko bardzo jest mi jakoś z odosobnienia od rodziny czy spędzania większości tygodnia samej zrobić coś dobrego.
Szukam sensu w cierpieniu, niesprawiedliwości tego dlaczego byłam krzywdzona, zaniedbana, wykorzystana bo po prostu tego nie rozumiem. Jestem do tego chora psychicznie, mam lękowo unikowy styl przywiązania.
Chcę dla siebie pomocy. Boli mnie to że wartość rodziny okazuje się zepsuta, mało realna. Przynajmniej w mojej historii.
#zwiazki #psychologia #zdrowie
To próby bezsensownego cope'u, które marnują twój czas i kierują twoją uwagę na przeszłe cierpienie, którego już nie ma, a które niepotrzebnie przeżywasz ponownie (dla mózgu to niemal jedno i to samo gdy coś
Niemożność radzenia sobie ze stresem = Silne impulsywne reakcje emocjonalne = silne zaburzenie lękowe, lęk uogólniony → Uczucie silnego otępienia, niemożność koncentracji, senność, brak chęci, albo odwrotnie nadpobudliwość w zależności od nastroju → Niemożność życia w teraźniejszości → Skłonność do ruminacji, zamartwianie sie → Ograniczenie
https://wykop.pl/wpis/70318983/there-are-more-things-likely-to-frighten-us-than-t
~Seneca
Jest więcej rzeczy… które mogą nas przerazić niż tych, które mogą nas zmiażdżyć; częściej cierpimy w wyobraźni niż w rzeczywistości.
#filozofia #
https://wykop.pl/wpis/84247267/mirek-ale-ty-widac-ze-z-ciebie-pijok-ty-wiesz-ze-c
@dream_big współczuję, że twoje życie, egzystencja, rodzina, życiowa historia ułożyły i układają się
@dream_big: to nie jest choroba psychiczna, to po prostu styl przywiązania. Tak samo jak ktoś jest brunetem a i inny jest blondynem.
Z tym, że styl przywiązania jest albo lękowy albo unikający, one bardzo się różnią i nie da się ich mieć jednocześnie, do tego jest jeszcze bezpieczny, które jest do uzyskania chyba że masz jakież zaburzenie osobowości.
Nic co