Wpis z mikrobloga

#hotelparadise Powiem tak, podtrzymuję zdanie większości: ten sezon to jest jakaś masakryczna nuda. Wyciąganie dram z niczego to już w ogóle kwintesencja tego sezonu.
Pomijając drugo- i trzecioplanowe postacie, przejdźmy do konkretów. Magda to dla mnie największy „dramat sezonu”. I nie chodzi nawet o to, że jest głupia w klasycznym sensie, tylko że wszystko, co robi, robi pod fejm. Ten śmiech, te teksty o manifestacji, ta „proroczość” serio, nie da się tego słuchać. Wszystko brzmi sztucznie i wymuszenie. To jest dokładnie ten typ uczestnika, na którego patrzysz i ciśnienie rośnie z odcinka na odcinek. Andrzej chyba podziela to zdanie.
Za to Tobiasz totalnie na plus. Jeden z nielicznych, który jest w miarę normalny, lojalny i potrafi się wypowiedzieć jak człowiek. Jasne, miał jakieś wpadki, ale umówmy się w skali tego programu to są naprawdę lekkie rzeczy, w porównaniu do poprzednich sezonów. I to, co się dzieje w dzisiejszym odcinku, to jest już w ogóle słabe. Gość próbuje kogoś poznać normalnie, przez rozmowę, vibe, a nie „bo blond/brunetka”, jak reszta, a i tak dostaje łatkę chorągiewy? Serio? To jest zwyczajnie nie fair.
Zachowanie ekipy momentami żenujące. Mało kto ma odwagę powiedzieć coś wprost, większość siedzi cicho albo leci z prądem. Dlatego szacun dla Tobiasza i Roksany, że chociaż mówią, co myślą.
No i na koniec, lektor, w tym sezonie robi robotę. Bywały sezony, gdzie było różnie, ale tutaj akurat jest naprawdę dobrze i momentami ratuje to całe widowisko. Podsumowując: nudny sezon, sztuczne dramy, kilka irytujących postaci i pojedyncze osoby, które jeszcze to ciągną.
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@psych1pom-: ja mam wrażenie, że co sezon ktoś narzeka na to, że jest nuda a ja w tym sezonie zaczynam się już bardzo dobrze bawić. Od pośmiania (lub zażenowania) jest Daro, Roksi i Faraon, od w-------a Magżaba z Ążejem i Rura, a od rozkminek emocjonalnych chyba cała reszta z Tobiaszem na czele. Nawet najnudniejsze sezony z perspektywy czasu nie były aż takie nudne (chociaż sezonu ze sRochem chyba nie przeboleję
  • Odpowiedz