Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +278
Meta, właściciel Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, zwalnia kolejne 8 tys. osób (10% pracowników). Pozostali mają już na swoich komputerach zainstalowane oprogramowanie śledzące każdy ich ruch w celu pozyskania danych do uczenia AI, które ich zastąpi.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
źródło: 7cv9xoxyvj2h1_Original
Pobierz
arcxa +194

#majsterkowanie #remontujzwykopem #narzedzia
@Catmmando pierwszy sprzęt
akurat ta seria performance jest fajna do domowych zastosowań i majsterkowania, narzędzia przeważnie bezszczotkowe więc przyzwoita kultura pracy
cokolwiek dokupić możesz potem w każdym lidlu w sensie nowe narzędzia na ten sam system akumulatorów
@Fifarafaaa: A jaki to ma związek? Poprosiłeś o pomoc w wyborze elektronarzędzia, dostałeś ją. Nigdzie nie jest napisane, że pomoc ma być zawsze taka jakiej oczekujesz (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
https://www.narzedzia.pl/zakretarka-udarowa-makita-td110dsae,63895.html
PABSP 20-Li C4 60 Nm
osobno dokupujesz akumulatory ze sklepu lidla https://www.lidl.pl/p/parkside-performance-akumulator-litowo-jonowy-smart-20-v-4-ah-z-cell-balancing-paps-204-b1/p100396628#searchTrackingMasterId=Product.100396628 z darmową
dostałem sprzęt ze zwrotu, bez uchwytu tego z zestawu do wkrętarki, bez kilku wiertel, z mimośrodem. Ktoś musiał zauważyć że mimośród powoduje łamanie się wiertel więc odesłał, a te śmiecie mi to wysłali
Mimośrodu początkowo nie zauważyłem więc biłem się z lidlem o brak wiertel i tego uchwytu, nie chcieli nawet dosłać ich(wymiana wielu maili) tylko kazali zwrócić
@Fifarafaaa mam czarnego parkside 20V do domowych zastosowań i jestem zadowolony. Natomiast do wiercenia to użyłbym wiertarki, chyba, że chodziło ci o montaż wkrętów ciesielskich?
Sprzedawanie towaru ze zwrotów jako nowego i brak weryfikacji przed zakupem?
Szmaciarze
Mam w domu i w pracy taki zestaw. Zakretarka wkręca jak głupia, wkrętarka lata z wiertłami jak trzeba.