Wpis z mikrobloga

Szukam wkrętarki do 600-700zł (najlepiej z 2 akumulatorami w tej cenie). Myślałem nad Bosch GSR 185-LI lub Dewalt DCD701D1. Zastosowanie amatorskie, ale przede mną kilka projektów z wierceniem w kantówkach 10x10, więc fajnie jakby było trochę mocy i wytrzymała kilka lat. Ktoś je ma? Poleci inną?
#majsterkowanie #remontujzwykopem #narzedzia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fifarafaaa: do tego się kupuje zakrętarkę chociaż może należysz do takich którzy nie lubią swoich nadgarstków to wtedy spoko, możesz brać wkrętarkę! No i przy zakrętarce pamiętamy o ochronie słuchu!
  • Odpowiedz
@Fifarafaaa: w tym przedziale cenowym czarny parkside performance masz akurat zestaw 2 aku + ładowarka

akurat ta seria performance jest fajna do domowych zastosowań i majsterkowania, narzędzia przeważnie bezszczotkowe więc przyzwoita kultura pracy

cokolwiek dokupić możesz potem w każdym lidlu w sensie nowe narzędzia na ten sam system akumulatorów
  • Odpowiedz
masz konto na elektrodzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Fifarafaaa: A jaki to ma związek? Poprosiłeś o pomoc w wyborze elektronarzędzia, dostałeś ją. Nigdzie nie jest napisane, że pomoc ma być zawsze taka jakiej oczekujesz (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@Fifarafaaa nie polecam parkside, kupiłem dokładnie taki zestaw jak jeden wykopek wyżej wrzucił,

dostałem sprzęt ze zwrotu, bez uchwytu tego z zestawu do wkrętarki, bez kilku wiertel, z mimośrodem. Ktoś musiał zauważyć że mimośród powoduje łamanie się wiertel więc odesłał, a te śmiecie mi to wysłali

Mimośrodu początkowo nie zauważyłem więc biłem się z lidlem o brak wiertel i tego uchwytu, nie chcieli nawet dosłać ich(wymiana wielu maili) tylko kazali zwrócić
  • Odpowiedz
@paw4da: to, że przytrafiłą ci się taka sytuacja nie oznacza, że sprzęt jest kiepski.

@Fifarafaaa mam czarnego parkside 20V do domowych zastosowań i jestem zadowolony. Natomiast do wiercenia to użyłbym wiertarki, chyba, że chodziło ci o montaż wkrętów ciesielskich?
  • Odpowiedz