Wpis z mikrobloga

#iniaczszukapracy update po trzech miesiącach (i prawie 20 godzinach!!! Przepraszam za obsuwę!!!) Tak, rzucenie pracy, bez znalezionej pracy, to była bardzo dobra decyzja. Głównie miało na to wpływ to, że poskładło się kilka fartownych okoliczności. Po pierwsze - moja firma powiedziała, że mam się spakować i pójść, a oni będą mi płacić na wypowiedzeniu, bez obowiązku świadczenia pracy. Czyli jeszcze na początku maja dostanę ostatnią wypłatę. Mój mąż, który jest teraz jedynym prawdziwym żywicielem tego domostwa (dwoje nas i dwoje kotów) dostał podwyżkę i pochwałę, że jest super zajebisty i wizje złotych gór. Spadek, po długim czasie spadkowo sądowych oczekiwań, wpłynął. Czyli jestem zabezpieczona finansowo bardziej niż myślałam. Na farcie. Ale nie musicie się oburzać. Ja mam czasami farta, ale też zawsze jak myślę, że wyczerpałam limit pecha na jakiś czas, to coś się dupi.
Jak tylko przestałam chodzić do pracy, to przestałam szukać nowej pracy. Miałam tak dość, że nawet nie mogłam patrzeć na te ogłoszenia. Skupiłam się na malowaniu. W marcu zarobiłam na malarstwie 2k (rozliczam się póki co jako nierejestrowana działalność, bo nie przekraczam limitu). Na kwiecień ma dwa zamówienia na ściany, więc następne przynajmniej 2k będą. Powoli będę działać w tym kierunku, bo jak pisałam - mam jeszcze zapas kasy.
Poogarniałam sobie różne zaległe sprawy (np. złożenie wniosku do programu "moje ciepło"). Ogarniam jakieś bieżące domowe sprawy (np. ogród). Jest mi bardzo dobrze.
Nie mogę tego polecić, bo moja sytuacja nie jest typowa. Mogę powiedzieć, że myślałam, że nie stać mnie na rzucenie pracy i że sobie nie poradzę. Rzuciłam pracę, bo psychicznie szorowałam po dnie. I spodziewałam się zwolnienia. Mam zdiagnozowaną depresję nawracająca. Już byłam w takim stanie, że mialam somatyczne objawy tego stresu (nie wchodźmy w szczegóły, bo są niesmaczne xD). Jak jesteś w życiu w momencie, że drzewa przy drodze kuszą, A TO NAWET NIE JEST TWOJE AUTO, to trzeba coś zrobić, bo będzie dramat.
W razie pytań, chętnie odpowiem. Sorry, że nie mam powiadomień z wypoku włączonych.
Zawołam zniecierpliwionych z posta sprzed 3 miesięcy.
Buzi ❤️
#pracbaza #bezrobocie
iniacz - #iniaczszukapracy update po trzech miesiącach (i prawie 20 godzinach!!! Prze...

źródło: 1000045269

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iniacz: ehhhh jak ja bym rzucił pracę to pewnie po kilku miesiącach byłbym bez środków do życia, bezdomny, auto by się s---------o i połowa zębów do wyrwania.

Życie jest niesprawiedliwe
  • Odpowiedz
Tak, rzucenie pracy, bez znalezionej pracy, to była bardzo dobra decyzja

Mój mąż, który jest teraz jedynym prawdziwym żywicielem tego domostwa

@iniacz: Bycie utrzymanką to bardzo dobra decyzja
  • Odpowiedz
@Niedowiarek +898
Pierwszą postacią jaką robię w Simsach jest zawsze Goblin Malarz - zielonoskóry, obleśnie tłusty artysta-samotnik z fobią społeczną.

Urządzam mu w piwnicy mały przytulny kącik ze sztalugą, kibelkiem, lodówką, łóżkiem, prysznicem i koszem na śmieci, po czym zamykam go tam i usuwam jedyne schody na górę. Jego jedynym
  • Odpowiedz
@iniacz: przecież nie rzuciłas pracy tylko kazali Ci się pakować xD

K---a, trochę przyzwoitości
Gdyby nie to, siedziałabys tam zapewne do usranej śmierci

Jak tam był jakiś psychiczny stres to idź na L4, moja tak 3 miesiące siedziała 'na głowę,
  • Odpowiedz
przecież nie rzuciłas pracy tylko kazali Ci się pakować xD

K---a, trochę przyzwoitości

Gdyby nie to, siedziałabys tam zapewne do usranej śmierci

Powodzenia - zwłaszcza w podejmowaniu WŁASNYCH decyzji a nie czekania aż coś się wydarzy

@
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick: złożyłam wypowiedzenie, oni by mnie nie zwolnili, za kilka miesięcy by chcieli porozumienia stron ¯\(ツ)/¯ Nie mogłam wiedzieć, że mi dadzą wypowiedzenie bez świadczenia pracy. Sama się pytałam, czy jak znajdę wcześniej pracę, to czy mnie puszczą. Miałam pracować do końca kwietnia. Sama złożyłam wypowiedzenie xD serio. Duże firmy nie lubią zwalniać.
  • Odpowiedz
  • 2
@lazysoul: tak, tylko w Simsach każdy obraz drożej xD dziękuję bardzo!
@venomik chciałabym z malowania, jest też rekreacja do Otwatych Klatek na grafika, spróbuję tam.
@Nighthuntero były momenty, że ja więcej zarabiałam, mam nadzieję, że jeszcze go przegonię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@littlebuzz trzymam kciuki! Super jest być gosposią w domu!
@venomik dokładnie tak, jak piszesz
  • Odpowiedz