Wpis z mikrobloga

Ja mam jeszcze jedno przemyslenie odnosnie tej strzelaniny. Generalnie w Polsce ludzie nie maja zadnego kontaktu z bronia na co dzien. Jest to nowosc i nikt tego nie bierze na serio. Jak w USA ktos by do ciebie celowal z gnata do bys sie usral po pachy bo wiadomo, ze tam bron jest powszechnie dostepna i czesto sa strzelaniny z trupami w rolach glownych. W Polsce kazdy to bagatelizuje. Bron jest jakas abstrakcja. Jak ktos ma bron to kazdy mysli, ze to nie na serio, ze to jakis straszak, hukowiec i generalnie nic mi sie nie stanie. W USA jak cie ktos zaatakuje i wyciagniesz klamke to odniesie to wiekszy skutek odstarszajacy niz w Polsce gdzie taki patolog sobie pomysli "hehehe jakas atrapa a zresztom i tak nie strzeli".

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gutowszczyzna: Zgadza się, naćpany patuś myśli, że jest nieśmiertelny. Naprawde cieszę się, że nie mamy takiego systemu jak w USA i trzeba przejść te kilka testów odsiewających patusów.
kobiaszu - @gutowszczyzna: Zgadza się, naćpany patuś myśli, że jest nieśmiertelny. Na...
  • Odpowiedz
@gutowszczyzna: Tu bardziej chodzi o zaniżone IQ i jakieś ogólne zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistości u patusów. I nie ważne czy klamkę wyciągnie cywil czy policjant w pełnym umundurowanilu. Zawsze usłyszymy ten sam tekst....
-Co kufa, szczelisz do mnie kufa? No to już kufa! Szczelaj kufa!
  • Odpowiedz