@wfyokyga: czasy bez wciskania rolek na sile. Czasy gdzie wyszukiwarka podawala czego szukasz a nie co algorytm chce zebys ogladal. To juz nie wroci( ͡°ʖ̯͡°)
@wfyokyga ja jestem tak stary, że pamiętam YT jako osobną firmę, podczas gdy Google promowało wówczas swoje Google Video(s?) z bardzo słabym nawet na tamte czasy interfejsem
@qoop: no jak ktoś miał sensownego neta wtedy (mowie o SDI czy czymkolwiek powyzej modemu), to sie tam ogladalo, ale to jeszcze bylo za czasów, jak się filmiki mialo na plytach CD razem z flashowymi gierkami ;)
@pasta_alla_carbonara ja filmów bardzo mało oglądałem (oglądam), nie mam nawet konta na Netflix. Z filmów to właściwie tylko wideoklipy, a więc właśnie YT. Baaaardzo krótko był jeszcze popularny vimeo, ale to chyba jakoś później już
@qoop: vimeo dalej jest wzgłęgnie popularne, ale tam raczej siedzą ludzie z filmówki czy wrzucane są tam "poważniejsze" produkcje, bo ma wysoki bitrate i jest z minimalną kompresją. Mówiąc "filmiki" miałem na mysli smieszne clipy z jutuba, ktore czesto krążyły po osiedlach na płytach CD. Teraz youtube to dramat, ostatnio nawet wprowadzili nieskipowalne reklamy o dlugosci nawet do 90sekund :| Niby to rozumiem, bo to nie jest charytatywne przy takiej
@matixrr: pomijajac heheszki, wrzuta upadla, bo ludzie po prostu przestali jej uzywac. Serwisy typu odsiebie.com i reszta klonów rapidshare ją dobiły. Odsiebie zreszta umarło chyba dlatego , bo hostowali wszystko w Polsce i policja ich ubila.
Czasy gdzie wyszukiwarka podawala czego szukasz a nie co algorytm chce zebys ogladal.
@f9JXBEArQ2H4TKl: oni nawet na OLX zastosowali ostatnio taką formę wyszukiwania xD
Jak finalnie zwalczyli ogłoszenia typu "Citroen Berlingo (nie Porshe Panamera, Fiat Maluch, Opel Corsa)" to teraz wpisując "Citroen Berlingo" pokaże Ci różne Citroeny ale też Porshe Panamerę, Malucha i kilka Opli Corsa.
Pamiętam że wtedy w szczegółach filmików można było zobaczyć statystyki typu wiek i płeć oglądających. Zawsze kisłem jak widziałem te statsy w filmikach o kucykach albo jakieś daily vlogi młodych dziewczyn xD
#kiedystobylo
źródło: temp_file2506223164755208162
Pobierzźródło: 92106dfcd68c36bb01ebf39c44e8c0ceb23bf6ebcbcfffc0826dfe2817bebfab
Pobierzźródło: vietdog-cupcakes
Pobierz@f9JXBEArQ2H4TKl: oni nawet na OLX zastosowali ostatnio taką formę wyszukiwania xD
Jak finalnie zwalczyli ogłoszenia typu "Citroen Berlingo (nie Porshe Panamera, Fiat Maluch, Opel Corsa)" to teraz wpisując "Citroen Berlingo" pokaże Ci różne Citroeny ale też Porshe Panamerę, Malucha i kilka Opli Corsa.
źródło: obraz
Pobierz