Aktywne Wpisy

tesknilam_ +18
Czy ktoś z was też miał może rosyjski jako obowiązkowy język w szkole? Mi ludzie nieraz mówili, że muszę być bardzo stara skoro uczyłam się grażdanki( ͡° ͜ʖ ͡°) #jezykiobce #szkola #pytanie
źródło: 362
Pobierz
El_Kamilos23 +8
Instytut Danych Z Pupy prosi o uzupełnienie ankiety w celu weryfikacji zamożności Wykopu. Dziękuję.
#finanse #nieruchomosci #ekonomia #ciekawostki #ankieta
#finanse #nieruchomosci #ekonomia #ciekawostki #ankieta
Ile masz oszczędności? (PLN)
- 0-1000 9.5% (115)
- 1000-5000 5.3% (65)
- 5000-15000 8.0% (97)
- 15000-30000 13.1% (159)
- 30000-100000 21.7% (264)
- Ponad 100000 31.8% (387)
- (Jestem na minusie:]) 10.6% (129)

Planuję kupić BMW G20 330XI - zastanawiałem się nad leasingiem, aby zbić trochę VAT'u z mojej JDG.
Mam parę pytanek, co do procedur zwiazanych z takim leasingiem. Jest tu ktoś, kto byłby chętny wymienić się swoim doświadczeniem?
#samochody #bmw #usa #auta #autazusa #samochodyzusa #motoryzacja #leasing
źródło: ZWMtMDkudTYsFjt3RA54Im9Ob2sKFncxJBgoawoHLj4uGChrXhY-MyxBfXFeQm9nfxUufFpBbzR_FnlzRBc3IGAHKDYCFHdkYBN_dEYBL3o5BjchCRR3JDcNLycCEDB6IA0-KA4Wd2d0Wic0DFcn
Pobierz@Yakooo weź se znajdź normalnie auto na https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/ albo automarket, a nie rozbitka bedziesz leasingował
W Polsce niech se zmieniaja, koło siusiaka mi to lata (ps. I tak pewnie nic się nie zmieni)
- Amerykańskie są lepiej wyposażone
- mój teściu ma zakład blacharsko - lakierniczy (auto serwis)
- mam dojścia do osoby, która masowo ściąga auta z USA /
@Yakooo: Branie leasingu na samochód sprowadzony ze Stanów Zjednoczonych który w większości będzie jakimś rozbitkiem to totalna głupota, to auto wcale nie wyjdzie ci taniej. Już jak chcesz brać leasing to weź sobie zwykłą trójkę i tyle, ewentualnie poczekaj bo za niebawem będzie nowa to ta obecna będzie tańsza a nowa wiadomo będzie nowa.
@Yakooo: Sorry ziomek, ale to jest p!d0(L)n!e jedno wielkie. Ja wiem, że te wszystkie firmy ściągające auta które próbują zarobić na takich jak ty wciskają ludziom kit, ale to nie jest prawda, że te auta mają lepsze wyposażenie. Poza tym dziwnym trafem
I tutaj nic nie trzeba nikomu wmawiać.
Porównaj sobie środek samochodów w USA do wersji europejskiej. Byłem też w USA i widziałem to na własne oczy. Widać to nawet na Toyocie Camry - która wygląda jak europejski lexus.
Przejrzałem też trochę tych aut - ja zawsze byłem sceptyczny do Ameryki, ale akurat pod kątem wyposażenia to po prostu fakt - gdyby nie fakt, że mam pod
Kwestiami blacharskimi się nie obawiam.
Jedynie się boję, że mogę trafić na jakiegoś po powodzi (ale to w sumie tez jest obecnie możliwe i w Europie po tych ostatnich ulewach)
U mnie po prostu wiele rzeczy
@Yakooo: Toyota Camry w USA to jest teraz trochę taka nowa Crown Victoria, słuchaj ja się nie zamierzam z tobą kłócić po prostu napisałem swoje zdanie i tyle. Dla mnie ściąganie auta jeszcze europejskiego z USA mieszkając w Polsce
@Yakooo: I tak i nie - Amerykanie lubią dobrze wyposażone auta, więc wersje bazowe mają tam sporo ficzerów, za które trzeba u nas dopłacać, co oczywiście nie każdy robi. Do tego kochają skórę, która wcale nie musi być prawdziwa, oraz ogólnie nie mają nosa do jakości. Europejskie premium nadal kojarzy im się ze szczytem wyrafinowania, podczas gdy my narzekamy na
@Yakooo: Nie wiem jak w innych markach ale w BMW wyposażenie i jakość materiałów w środku auta to jest kwestia konfigu danego egzemplarza a nie kraju pochodzenia. G20 klepią w Meksyku więc jak zamówisz w Polsce w salonie to wyprodukują ci to w tej samej fabryce co wersje na USA.
Znalazłem też kilka fajnych egzemplarzy z 2023/2024 na autoscaucie i może w ten kierunek pójdę.