Wpis z mikrobloga

Kupiłem od babki na olx zegarek garmin ktory był wystawiony jako nowy. W ogłoszeniu bylo napisane ze zegarek jest po wymianie gwarancyjnej wiec z tego co wiem to jest odnowiony. Wiedziałem o tym i nie mam z tym problemu, ale babka wysłała mi go bez kabla do ładowania i gdy sie o to upomniałem to zaczęła walic tekstami ze do nowych sprzętów tez nie dają ladowarek, no i rece mi opadły bo baba robi z k*rwy logikę. Napisalem jej bo oczywiscie telefonu nie odbiera ze moze w takim razie mi zamówić taki kabel na moj adres, zgodziła sie ale po tym jak kliknę ze z paczka jest wszystko ok. Domyślam sie ze po tym jak bym potwierdził ze jest ok to kontakt by sie urwał. Zgłosiłem na olx ze mam problem no i zobaczymy co oni z tym zrobią. Mam nadzieję ze staną po mojej stronie a ja bede sie domagał oryginalnego kabla ktory na allegro jest za 100zl. Niech mi ktos obiektywny napisze czy to ze mną jest problem czy jednak z babą?

#garmin #zalesie #olx
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Meciek: ladowarek nie daja, garmin chyba z 15 lat temu juz odstapil od tego, ale kabel do ladowania i do podpieca pod kompa zawsze jest w pudelku.

Jesli zegarek faktycznie nowy (tak wiem po wymianie) i w okazyjnej cenie, to babe bym cisnal, a jednoczesnie kupil sobie zamiennik, albo nawet lepiej przejsciowke garmin na usb-c i cieszyl sie z nowego nabytku ¯\(ツ)/¯
Te wszystkie kable to i tak jeden czort.
  • Odpowiedz
@ujdzie kupiłem takie chyba 3, działamy po kilka tygodni każda. Śmieć nic więcej. Oryginalny kabel działa od 5 lat.

@Meciek A co do wymienionego na gwarancji, to nie jestem pewien czy dają kabel. Zdaje mi się że mi nie dali. Kazali wysłać sam zegarek bez paska, że dostanę tak samo tylko kopertę, ale ja dobrze pamiętam to przyszedł kompletny, z tym że bez kabla.
  • Odpowiedz
@Kulawy_Lis: katuję od kilku lat, porozdawałem też znajomym i rodzinie. Złego słowa nie powiem, zwłaszcza, że nieporównywalnie wygodniejsze niż szukanie dedykowanego kabla.

A uwalony, oryginalny kabel Garmina też mam :)
  • Odpowiedz