Wpis z mikrobloga

Mirko gdzie na podlasie można się wybrać pociągiem z rowerem na majówkę? Chce wyskoczyć gdzieś na 1 nocleg, 2 dni jeżdżenia, tak że 2,3 godziy w pociągu. Znacie jakieś fajne trasy albo miejscówki na taki wypad? Mazury odpadają bo przejechane. Dzięki
#bialystok #podlasie #rower #gravel
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@orfan: pociąg do Czeremchy, 100km do Siemiatycz bocznymi dróżkami przez wsie i cerkwie (można skrócić do 60km) i powrót z Siemiatycz. Można wydłużyć do Terespola wzdłuż Bugu
  • Odpowiedz
@orfan:

Może być tłoczno w majówkę, ale Augustów albo Suwałki to spoko cel.

Z Suwałk powinieneś nawet sięgnąć o Litwę, jakbyś chciał kawałek innego państwa zahaczyć. Pętelka dookoła Wigierskiego PM, albo jeziora Szelment + Suwalski PK - tu nawet parę podjazdów i górek
  • Odpowiedz
@orfan Pociagiem z Białego do Hajnówki

rowerem do Białowieży 20km
z Białwoieży do Czeremchy ok 60-70km puszczą przy granicy (koniecznie miejscowosc Topiło po drodze)

Z Czeremchy przez Klukowicze do Tokar okolo
  • Odpowiedz
@orfan Obie wersje drogi poprowadziłeś, albo program poprowadził przez Rogacze/Augystynke

to fajne tereny, dziewicze, można się tam poczuć trochę jak na Białorusi/Rosji, ale nudne 30km

Ale proponuje trochę zmodyfikować z Czeremchy wzdluż granicy do miejscowości Tokary (przepiekna cerkiew przy granicy)
  • Odpowiedz
  • 0
@eastbors: Hej. Dzięki bardzo, zerkne jutro bo już dziś nie miałem czasu na to.
Trasa jesczze jest do dopracowania, zwłaszcza że 1 dzień dość krótki jest dość. Czeremcha jest po drodze, bo to jedyne miejsce, gdzie nocleg jest w miarę normalnej cenie. 2 opcja to właśnie Augustynka, trochę drożej ale akceptowalnie jeszcze.
Będę raczej celował, żeby poniżej 100 km dziennie jechać, jadę z kobietą i nie chciałbym żeby zbyt narzekała
  • Odpowiedz
  • 0
@eastbors: Coś ten link u mnie nie Bangla, sprawdzę jutro na kompie
Dziękuję ci jesczze raz, az mi niezręcznie że tyle czasu poświęciłeś:)
Mam jeszcze parę dni, także w wolnej chwilę przejrze twoje wszystkie sugestie i będę planował konret! mersi buku
  • Odpowiedz