Wpis z mikrobloga

#uwaga Moim zdaniem gość zrobił ogromny błąd, że WRÓCIŁ do nich z bronią, bo w tym momencie istnieje duża szansa że przywalą mu usiłowanie a nie obronę konieczną. Przecież pierwsze pytanie jakie zada mu sąd, to będzie: "Po co Pan tam wrócił z bronią?" A tak, to teraz najpewniej posiedzi w areszcie i poczeka na rozprawę z 2 lata, w tym czasie posiwieją mu włosy ze stresu, a jeszcze może mieć nieciekawie w więzieniu przez podobnych patusów. Gość miał olać sprawę i zadzwonić po niebieskich a nie kozaczyć z klamką xd

Polska to nie Ameryka. Tutaj jak już użyć broni do obrony koniecznej, to najlepiej tylko w sytuacji gdy: ( ͡ ͜ʖ ͡)
- masz minimum 100 świadków zdarzenia, z którymi najlepiej by było, jakbyś się znał i wiesz że będą stali za tobą murem w sądzie,
- napastnik jest agresywny, naćpany i nieobliczalny,
- rzuca się na ciebie z 50 cm maczetą, najlepiej już zakrwawioną bo wcześniej na oczach wszystkich kogoś zabił,
- najlepiej jak jeszcze każdy nagrywa sytuacje telefonem żeby nie było wątpliwości co się stało + jakieś kamery monitoringu, oczywiście przy dobrym oświetleniu xd
W przeciwnym wypadku w tym kraju to bardziej się opłaca do napastnika tym pistoletem rzucić a nie w niego strzelać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Prychłem jak podczas transmisji na żywo patus się rzucał dlaczego typ nie strzelał "w nogi" xD Widać że w życiu ani razu nie był na strzelnicy bo nie ma pojęcia o czym gada. Ta - w nogi - po ciemku - 1 v 3 - krzyki / bluzgi - stres - adrenalina xD jprdl. Niech idzie lepiej pograć w csa.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oneges: bardziej mnie zastanawia, co mu siedziało w głowie, że wziął karabinek, zamiast klamki. Przecież tego nie da się w żaden sposób obronić. Jakby wziął klamkę, to jeszcze szło by to jakoś usprawiedliwić, wybrnąć w stylu "poszedłem z psem, patusy mnie zaczepiły, ale musiałem jeszcze iść do sklepu po mleko/bułki/dżem/whatever i na wszelki wypadek wziąłem klamkę, żeby w przypadku ponownego spotkania nie być bezbronnym". No ale gość wybrał p-----c...
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: trzeba być niezłym debilem, będąc jednocześnie instruktorem strzelectwa, by nie trafić z klamki w typa z odległości ~15 metrów. Celność raczej nie ma tu nic do rzeczy. No, ale nie wyrokuję, zobaczymy co ostatecznie ustali prokuratura, jak będzie wyglądało postępowanie dowodowe i jaki będzie werdykt sądu.
  • Odpowiedz