Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki i Mirabelki, jakiś czas temu odpaliłem znowu swojego od lat nieużywanego #xbox360 ze zmodyfikowanym softem napędu (niestety czymś starszym od LT 3.0), pograłem na kilku KOPIACH ZAPASOWYCH gier i stwierdziłem, że chciałbym nieco rozbudować ich bibliotekę. W temacie modów siedziałem jeszcze przed tym jak pojawiły się m.in. JTAG/RGH i na tamten moment pobrane pliki gier trzeba było mozolnie wypalać na dość drogich płytach. Ostatnio poczytałem co i jak w kwestii ww. 2 przeróbek i okazało się, że oprócz chipa, który trzeba przylutować do płyty głównej konsoli i na stałe go tam zostawić, w jednym z kroków należy zrobić coś przy pomocy jednego z programatorów NAND, który to jest używany tylko przez chwilę, a z tego co widziałem na Allegro/OLXie - kosztuje 50% obecnej wartości rynkowej wspomnianej konsoli. Pojawia się więc pytanie czy może ktoś z Was posiada taki programator NAND i chciałby mi go odsprzedać/pożyczyć za jakąś sensowną kwotę? Muszę zdobyć taki, który odczyta dane z kości NAND 16MB (rewizja płyty to Falcon), a nie jedynie z 4GB. Jeśli ktoś ma jakąś ofertę to zapraszam na PW. ( ͜͡ʖ ͡€)

#xbox360 #xbox #konsole #gry #gaming #elektronika
TryWalkingInMyShoes - Cześć Mireczki i Mirabelki, jakiś czas temu odpaliłem znowu swo...

źródło: xbox-360-logo-png-transparent

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MelvinHarris: Dzięki, widziałem wcześniej opcję z PicoFlasherem, ale ma ona jakieś tam swoje wady w porównaniu do użycia dedykowanej płytki. Jednak obecnie Xbox 360 już dawno "zszedł ze sceny" i znalezienie kogoś skłonnego odsprzedać flasher będzie dość trudne - chyba będę musiał zrobić tak jak sugerujesz. Z Bad Update problem jest taki, że to jedynie tymczasowa modyfikacja, która znika po wyłączeniu konsoli, a nie chce mi się za każdym razem
  • Odpowiedz
@TryWalkingInMyShoes: luzik, szczerze powiedziawszy ja kupiłem już przerobionego xboxa z rgh lata temu więc nie jestem znawcą
widziałem że jest nowsza metoda na dwa kabelki bez glitch chipa (o ile ma sie kompatybilny model) która bootuje szybciej i stabilniej, fajnie by było jakby mi to ktoś "przerobił" na tą metode bo sam nie umiem na tyle dobrze lutowac a szkoda mi eksperymentować
  • Odpowiedz
@MelvinHarris: Metoda z dwoma kabelkami i rezystorami niestety może być użyta przy konsoli, która jest już wersją Slim, czyli została wyprodukowana znacznie później niż mój Fat z płytą główną Falcon z 08.2008r.. A po co chcesz modyfikować obecną przeróbkę skoro nie doda ona nic nowego?
  • Odpowiedz
@TryWalkingInMyShoes: Ja mam najprawdopodobniej Trinity z 4gb
W sumie po to by szybciej sie bootował, nie jest to coś co potrzebuje na już ale może kiedyś przy okazji
Przy okazji wymieniłbym/wymieniłby mi ktoś laser w napędzie bo nie czyta płyt (mam też lt 3.0 w nim ale to w sumie czysta zachcianka by konsola działała skoro to koszt paru zł jak już konsola byłaby rozłożona)
  • Odpowiedz
@MelvinHarris: Z tego, co czytałem to jeśli masz konkretny chip do glitcha, bodajże Ace v3 to w jakimś programie można mu modyfikować dane parametry działania, przez co konsola startuje szybciej i jest bardziej stabilna. Co do lasera w napędzie to może po prostu spróbuj go jakoś wyczyścić, kiedyś widziałem do tego specjalną płytę ze szczotkami, ale nie wiem czy to nie był jakiś wynalazek-bubel, który robił więcej szkód niż pożytku,
  • Odpowiedz