Aktywne Wpisy
Mirki co myślicie o modleniu się?
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
źródło: IMG_0514
Pobierz
_Alessandro_ +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Do tej pory jeździłem na jakichś Finish Line czerwonych, zielonych, ostatnio używam jakiegoś eko gówna z Decathlona, do którego brud lepi się jak muchy do kupska. Już mnie trafia jak właściwie co jazdę, dwie muszę czyścić cały napęd. Niby jest cicho przez te 150-200 km, ale kosztem syfu.
Słucham waszych polecajek i z góry dzięki
źródło: obraz
Pobierz@rdestowiec_ostrokonczysty: No weź, czyszczenie łańcucha szmatą trwa10-20 sekund.
@rdestowiec_ostrokonczysty: No i co z tego, przecież to przemielone i nic nie ma do pracy napędu.
Sam używałem SQUIRTa, ale po 500km doszedłem do wniosku, że szkoda na to czasu
Tylko napęd musi być wyczyszczony na glanc. Tak tip top. Kółka przerzutki, kaseta, blaty.
cc @bladybezczel domowymi sposobami nie byłem w stanie pozbyć się starego brudu z łańcucha i w połączeniu z woskiem wychodziły z niego czarne gluty. Dopiero przy okazji serwisu przed sezonem, jak mi to wszystko wrzucili do myjki, zaczęło być czysto na
Musze przyznać że odpaliłem wosk przy okazji wymiany łańcucha - był nowy wiec łatwo było pozbyć się smaru.
Co do wrażeń to napęd jest cichy wszystko się elegancko kręci - no i przede wszystkim jest czysto.
Co do wspomnianych kulek wosku to usuwam je czystą szczotką ze sztywnymi włosami (nic konkretnego, znalazłem ją gdzieś w garażu).
Przykładam szczotkę, zakręcę kilka razy
źródło: 1000010590
Pobierz@bladybezczel: Przecieram od święta ręcznikiem papierowym albo wydłubuję patyczkami, jak sie nudzę na przystanku w trasie :) Nie bawiłem się nawet w odtłuszczenie nowego łańcucha, przetarłem tylko w miarę dokładnie papierem i tyle. Nie zaobserwowałem jakiegoś szczegółnego problemu z gromadzeniem się resztek.