Wpis z mikrobloga

@vvvariacik: Niestety większość ogłoszeń skierowana jest do kobiet.

Sam kiedyś zadzwoniłem do typa z zapytaniem, czy mógłbym obejrzeć pokój i koleś odpowiedział "Już słyszę po głosie, że rozmawiam z facetem. Ja szukam studentki lub pracującej dziewczyny"

Cyrk.
  • Odpowiedz
@mr-dawid: to tylko jedna z opcji, ale z moich doświadczeń wiele kobiet preferuje inne kobiety w mieszkaniu i gdy jakiś pokój się zwolni szukają kolejnej dzeiwczyny. oczywiście landlord ma prawo mieć wyjebkę na ich chcenia
  • Odpowiedz
Jakby napisał, że nie chce kobiet/ukrów/czarnych to byście to mocno propsowali, bo ,,wolny rynek, lewaku" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 5
@HexenHeretic:
Niby tak, ale nie ma ogłoszeń "ogłoszenie skierowane tylko do mężczyzn, bo pozostałe pokoje w mieszkaniu są wynajmowane przez mężczyzn", a idąc tym tokiem myślenia powinny być.
  • Odpowiedz
@vvvariacik: nie ma takich ogłoszeń, bo statystycznie częściej kobiety wolą inne kobiety jako współlokatorów i są tego powody. Sama raz "uciekałam" z mieszkania, w którym właściciel zaczął do mnie częściej zaglądać na pogaduchy i zaczął opowiadać jak to mu poprzednia lokatorka do łóżka wskakiwała. Można się poczuć w niebezpieczeństwie wiedząc, że w drugim i jedynym pokoju jest typ ważący ze 100kg. Ja osobiście dzień po tym wyznaniu już byłam umówiona
  • Odpowiedz