Wpis z mikrobloga

Gdzieś tam na boku sobie dłubałem od prawie trzech miesięcy. Tu godzinka, tam pół godzinki. I jakoś tak zleciało. To raczej jeszcze nie koniec, ale w sumie jestem całkiem zadowolony.
Persefona / Kora / Prozerpina. Wysokość 90 mm. Kolorystyczna inspiracja z obrazu Dante Rosettiego, wrzucam niżej.

#hobby #modelarstwo #figurki #malowaniefigurek
Majku_ - Gdzieś tam na boku sobie dłubałem od prawie trzech miesięcy. Tu godzinka, ta...

źródło: 1111

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@r3pr3z3nt: dzięki :)
No fakt, malowanie figurek to dość skomplikowany proces. Od strony czysto technicznej wymaga zupełnie innego podejścia i myślenia, niż chociażby malarstwo na płótnie. Chociaż jedno i drugie sprowadza się do nanoszenia farby we właściwe miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@xmas78: dziękować. To prawda, z jednej strony trzeba do tego masy cierpliwości, ale z drugiej to "dobra cierpliwość", sama przychodzi, nie frustruje, fajna rzecz :)
  • Odpowiedz
  • 1
@r3pr3z3nt: Nie no, do poziomu, gdzie można zacząć posądzasz o oszustwo, to mi jeszcze sporo brakuje ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Za miesiąc wybieram się na największy festiwal malarstwa figurkowego w Polsce, tam się na takie napatrzę. I wszystkie one będą prawdziwe ( )
  • Odpowiedz