Wpis z mikrobloga

@ziomus13: Chętnie się zapoznam z wiertarką udardowa z niebieskiej lini boscha za 200 zł, daj linka!

Ja mam taką - daje radę nawet w wielkiej płycie, tylko wiertła z zestawu ciulowe.
PARKSIDE® Młotowiertarka udarowa, 800 W, PBH 800 A1 - 200 zł
  • Odpowiedz
Musisz pechowo trafić żeby jajakakolwiek wiertarka firmowa się zepsuła przy używaniu w domu sporadycznie. My dzień w dzień zarzynamy Makite na baterie i dziala.
  • Odpowiedz
Wiercenie w różnych materiałach ścian.

@goferek: jeśli te "różne materiały" obejmują również beton, żelbet, to kup sobie młotowiertarkę. Nawet małą, nawet parksrajda z lidla. I do tego wkrętarkę do rzeczy drobnych. Ten zestaw da ci komfort wiercenia we wszystkim.

Jedna wiertarka - niby będzie tylko jedna, taniej i łatwiej przechować, ale tak naprawdę, zawsze coś będzie do d--y, śrubki taką wkręcać ciężko, w ścianie wierci się w najlepszym wypadku z
  • Odpowiedz
@goferek: @ziomus13 kupiłem tą niebieską Boscha na początku swojej przygody z remontem i szału nie ma, przykładowo ciężko coś wywiercić w zbrojonym betonie. Ja bym szedł w młotowiertarka choćby zielonego Boscha, już nawet ta jest lepsza do domowego użytku
  • Odpowiedz
choćby zielonego Boscha

@Iorem_ipsum: zielone bosche są jakościowo na poziomie marketowych wynalazków. I tylko kosztują 2x tyle, bo płacisz za logo Bosch na obudowie. Jak chcesz Boscha, to kup niebieskiego, jak chcesz tanio, to Parkside/Erbauer/Graphite i tym podobne są znacznie lepszym wyborem.
  • Odpowiedz