Wpis z mikrobloga

Koreański horror R-point.

Grupa żołnierzy zostaje wysłana do dżungli w Wietnamie (swoją drogą Koreańczycy walczyli w Wietnamie jako pomoc dla amerykanów, ale ten temat nie jest zbyt często poruszany) - mają za zadanie odnaleźć zagnionych żólnierzy - żywyczh, lub martwych.

Wyrusza ich niby 9, ale gdy robią sobie zdjęcie to jest 10. Okazuje się, że teren po którym się poruszają jest nawiedzony.

Fajny film, bo są dziwaczne lokacje w Wietnamie - dżungla, jakieś przediwne pomniki (co to k---a było swoją drogą, jakiś posąg). Pojawiają się duchy, dziwne wypowiedzi radiowe, jest krwawo.

Fajny film

#kino #film #kinematografia #horror #rpoint
fledgeling - Koreański horror R-point.

Grupa żołnierzy zostaje wysłana do dżungli w ...

źródło: R-Point_film_poster

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fledgeling Widziałem i nie mogę sobie przypomnieć zakończenia. Niezły film, bardzo mało jest horrorów wojennych, tylko ten kojarze i bunkier/bunkier ss jakoś tak się zwał. Jeszcze drabina jakubowa można podczepić do tej kategorii, tego muszę sobie ponownie obejrzeć
  • Odpowiedz
  • 3
@wfyokyga: właśnie robię przegląd filmów w tym temacie:

* Predator 1 - każdy zna, absolutna klasyka

* Dog Soldiers - mało znany film, gdzie grupa żołnierzy podczas szkolenia w lesie gdzieś w Szkocji natyka się na wilkolaki. Film jest dobry, mimo że
  • Odpowiedz
  • 1
@wfyokyga: bunkier to ten o nieśmiertelnych nazistach? taki sobie był to film

drabinę jakubowa widziałem z 15 lat temu na polsacie XD (jakoś ten film mi się kojarzy z Polsatem), może odświeżę
  • Odpowiedz
  • 1
@wfyokyga: z losowych filmów, to fajny był The Outpost (2019) - tutaj już nie horror, a zwykły film wojenny - o grupie żołnierzy w Afganistanie, którzy mieli bazę wojskową postawioną w dolnie otocznej przez wzgórza i otoczonej przez wrogów. W pewnym momencie zaatakowali i była jedna wielka bitwa.
  • Odpowiedz
  • 1
@ptt_: znany temat, mam wielką listę filmów do obejrzenia, akurat mniej seriali (chociaz kilka duzych: stranger things ostatni sezon, ten nowy serial Vinca Gilligana) + całą półkę książek do przeczytania

Tylko ciężko o czas na to wszystko, a czasem o dziwo i o wenę
  • Odpowiedz