Wpis z mikrobloga

mam pytanko co do #ikea besta, zastanawiam sie nad postawieniem w pokoju szaf 192cm + tych niższych 60 pare cm do przechwoywania moich pierdół. Głównie kartony, jakaś elektronika, narzędzia, ogólnie całe duperele xD chciałbym wersje z prawie samymi szufladami (tylko w tej wyższej na górze drzwiczki + półki bo nie ma jak ich zrobić), z tego co widze w docsach jest 20kg udźwigu na segment. Daje to u was rade? 20kg to niby spoko, ale w szafie 190cm jednak wejdzie dużo więcej, boje sie troche że to g---o sie rozpadnie. Chyba, że macie coś podobnego do polecenia, besta w mojej konfiguracji kosztuje jakieś 4.5k z czego 1/4 to mechanizmy szuflad xD

Cała ściana ma 361.5cm minus listwy, ale jak postawie na nóżkach to może da rade to jakoś ogarnąć tak, żeby szafki stały "nad" listwami

#mieszkanie #wykonczenia #meble #ikea #kiciochpyta #architekturawnetrz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oreze: te limity to sobie piszą chyba jako bezpiecznik :)
kuchnia to nie besta, a metod, ale to się raczej niczym szczególnym nie różni i ja tam jestem bardzo zadowolony z kuchni IKEA.

Chętnie bym też poszedł w szafę PAX ale niestety nie da się jej zrobić pod wymiar, który mi odpowiada.

Jak pasuje Ci wymiar i cena, to bym się nie bał wytrzymałości.
  • Odpowiedz
@Cozwykopem no właśnie ja chciałem jakoś na 150 a dało się na 140cm albo odwrotnie a nie chciałem tracić nawet tych 10cm szafy.
Tak samo z wysokością. Chciałem pełne 270cm a u nich z dostawką to chyba 240cm max.

@oreze tak mi się przypomniało że znajomy sobie dosłownie sam zrobił szafy. Kupil płyty na wymiar i poskładał, ale to trzeba się trochę ogarniać w tych sprawach, bo coś źle policzył
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: robienie mebli jest proste, byle dociąć na wymiar.
Coś jak szycie.

I tu i tu potrzebna precyzja, dlatego teraz staram się dostać pasujące stópki do maszyny( ułatwia robotę).
Mam na oku 4 i... Pewnie skończy się na tym, że wszystkie kupię
  • Odpowiedz
@oreze: metod kuchenne nie da z kartonu, pax są z kartonu, besta chyba też. Zainteresowałabym się metod. Ew. Castorama też ma spoko szafki w wielu rozmiarach
  • Odpowiedz