Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cywil_: Chwila moment. Ziobro narobił gnoju. Najlepszym dowodem jest jego ucieczka z Polski.
Sam mówił że uczciwi nie mają czego się bać i przez 8 lat miał wpływ na wymiar sprawiedliwości.
  • Odpowiedz
  • 8
@Cywil_: napisałeś całą dysertację. A ja się pytam, dlaczego ucieka, jeżeli jest niewinny? A odpowiedź jest prosta. Dowody są przytłaczające. Nie ma szans na uniknięcie odsiadki.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tomek3322: jeżeli ucieczka przed sprawą o przekroczenie uprawnień politycznych, w sprawie która zaczęła się po zmianie władzy jest dowodem, to bardzo nieoczywistym. Właściwie jak pis ma prezydenta to nawet by nie uciekał gdyby nie areszt bo i tak by dostał ułaskawienie, nie maił by przed czym. Ale wtedy gawiedź nie dostała by nagłówków Ziobro w więzieniu.
  • Odpowiedz
  • 1
@AVEMORDO: Ale kreatywnie. Nonono. A próbowałeś kiedyś pomyśleć i odpowiedzieć merytorycznie? Czy jak Ricky z chłopaków z baraków boisz się że by Ci to mózg przeciążyło?
  • Odpowiedz
  • 1
@ggs-hg: to jakaś wasza sekciarska modlitwa z tym Darkiem? Was tak programują gdzieś czy sami tak się zjednoczyliście w jeden umysł?
  • Odpowiedz
@Cywil_: Tak pieszczotliwie nazywamy zielonki które założyły konto tego samego dnia i agitują politycznie. Czasami też to są prawdziwi Polacy z Polski albo ruskie onuce.
  • Odpowiedz
  • 1
@ggs-hg: przecież napisałem że z oburzenia założyłem. Proponuję zacząć odnosić się do tekstu. Jesteś przekonany, że sprawy za przekroczenie uprawnień założone po zmianie władzy z aresztem są sprawiedliwe? Jeśli druga strona wytoczy komuś proces o przekroczenie uprawnień w radzie radiofonii i telewizji po zmienię władzy to też będzie ok? Uważasz że sędziowie powinni wyrażać poglądy polityczne? Nie sądzisz że sprawa Ziobry jest polityczna i nacechowana emocjami? Czy uważasz że ludzie
  • Odpowiedz
@Cywil: Rozumiem Twoje obawy – dotykają kilku ważnych zasad: równości wobec prawa, niezależności sądów i ryzyka upolitycznienia postępowań. Spróbuję odnieść się do Twoich punktów po kolei, możliwie rzeczowo i bez emocji.

1. Czy sprawy po zmianie władzy są „z definicji” niesprawiedliwe?

Nie – sama zmiana władzy nie czyni postępowań automatycznie politycznymi ani niesprawiedliwymi. W praktyce
  • Odpowiedz