Aktywne Wpisy

Deemoon +69
#mecz Odpuściłem sobie oglądanie tego spotkania bo stwierdziłem c--j mnie obchodzi 3 miejsce na mundialu a tu się okazuje, że chyba ominąłem mecz roku...
źródło: obraz_2026-07-19_010253624
Pobierz
michalxd21 +62
XD i k---a taki kiep będzie się tytułował dziennikarzem.
Mecz był ponadprzeciętny, wybitny i ciekawy. Ale na pewno nie najlepszy. Nie było tu wielkich historii, przełamań czy walki o punkty. Wyglądał tak jak wyglądał bo jedna z ekip wyszła do niego na wyjebce, a po połówce wjechała motywacja że przypał. Wystarczy spojrzeć na reakcje piłkarzy po meczu by wiedzieć że ciężko to tytułować najlepszym meczem w historii.
Finał mundialu z Kataru co
Mecz był ponadprzeciętny, wybitny i ciekawy. Ale na pewno nie najlepszy. Nie było tu wielkich historii, przełamań czy walki o punkty. Wyglądał tak jak wyglądał bo jedna z ekip wyszła do niego na wyjebce, a po połówce wjechała motywacja że przypał. Wystarczy spojrzeć na reakcje piłkarzy po meczu by wiedzieć że ciężko to tytułować najlepszym meczem w historii.
Finał mundialu z Kataru co
źródło: image
Pobierz

Szerszy kontekst - mam 27 lat, jestem absolwentem SGH i od kliku lat pracuje w controllingu w dużym korpo FMCG, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą. Moja kariera zaczęła się od stażu w controllingu, trochę z przypadku. Przyznam, że na studiach jeszcze nie rozumiałem czego konkretnie chcę, ale chciałem/musiałem gdzieś zacząć pracować.
Doceniam obecną rolę, bo wiele się nauczyłem, pojawiają się ciekawe wyzwania, ekspozycja na zarząd, zarobki też ok (15k + 2-3 pensje premii), prawdopodobny awans w bliskiej przyszłości i przy tym generalnie dobry WLB. Jednak zrozumiałem, że WLB nie jest wysoko na liście moich priorytetów, za to jest większa satysfakcja z pracy, a w obecnej czuję po prostu nudę. Chciałbym pracować w roli, w której faktycznie przyczyniałbym się do generowania zysku, mieć większy wpływ, robić ciekawsze projekty. Nie straszne mi godziny pracy, ani stres.
Chciałbym zaaplikować do consultingu, IB i może structured finance w banku. Wiem, że MBB i top IB jest bardzo mało prawdopodobne, bo przyjmują ludzi zaraz po studiach i nie mam typowego tracku pod te firmy, ale może tier 2? Wiem też, że moje doświadczenie i twarde umiejętności z nim związane są mało istotne, ale nie chce też iść do big 4, gdzie pewnie szanse byłyby dużo większe, a już na pewno nie staż.
Może ktoś z was zrobił podobny ruch, albo zna kogoś kto zrobił? Jak znacie lepiej te branże to dajcie znać czy i gdzie jest sens próbować, czy jednak dać sobie spokój.
#mbb #consulting #konsulting #sgh #bankowosc #kariera #big4 #controlling
Btw nie wolisz zostać w controllingu? Z tego co wiem tam występuje b2b, czego w banku / konsultingu nie uświadczysz…