Wpis z mikrobloga

Dlatego za rok na wybory. Nie być biernym

@ZnamzWidzenia: to nawołanie do wszystkich czy tylko do Lewaków? Bo co jak co ale wy to mieliście gigantyczną frekwencję ostatnio, byłem w komisji wyborczej na Wilanowie to tylu wk...ionych dziwadeł naraz nigdy nie widziałem. Babochłopy, pisanki, femi nazi i inne z...by
  • Odpowiedz
@Vinizius: ja bym powiedział że populistyczny układ w Polsce działa na odwrót

To PO swoimi działaniami motywuje do wybrania PiS. I PiS swoimi działaniami motywuje do wybrania PO. Więc dla POPISowych głupków to zależy co ostatnie zawiało i która populistyczna partia teraz rządzi i ich znowu (zaskoczenie) oszukała xD
  • Odpowiedz
Dlatego za rok na wybory. Nie być biernym

@ZnamzWidzenia: jeśli ktoś na mikroblogu tak pisze to znaczy, że trzeba zrobić na odwrót.

"Jeśli mam wybierać między większym i mniejszym złem - wolę nie wybierać wcale."
~ Geralt z Rivii.
  • Odpowiedz
@ZnamzWidzenia: chyba masz jakieś alternatywne myślenie i interpretację. Nawiązuje tu do tego, że nie mam zamiaru ponosić odpowiedzialności za tych różnej maści odszczepieńców, degeneratów i zboczeńców u władzy.

Nie mam żadnego obowiązku zagwarantować tym parszywcom od prawa do lewa dostępu do koryta.
  • Odpowiedz
@robert-kuzba: Chłopie, powołujesz się na cytat z opowiadania, w którym został on zanegowany trochę stron dalej. Jak już chcesz swoją retorykę prezentować to polecam zmienić sposób.

A co zrobisz w dniu wyborów to Twój problem.
  • Odpowiedz
@ZnamzWidzenia: Lol, nie byl. Akurat opowiadanie "Mniejsze zlo" w odniesieniu do calej sagi bylo wytlumaczeniem Geralta neutralnosci, a negacja tej postawy byla dopiero w pozniejszych tomach.

W opowiadaniu Geralt wzial strone i zostal za to pokarany, a jego dzialanie nie przynioslo ostatecznie dobrych skutkow.
  • Odpowiedz