Aktywne Wpisy

MrPawlo112 +12
Dla mnie to co najmniej dziwne, nigdy matka mnie na smyczy nie prowadziła.
źródło: 1000014498
Pobierz
markhausen +285
#tenis terapia z Darią przynosi efekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS. A tak serio to aż przykro się patrzy jak babka ciągnie ją na dno
PS. A tak serio to aż przykro się patrzy jak babka ciągnie ją na dno
źródło: Screenshot_2026-07-05-06-36-53-613_org.mozilla.firefox-edit
Pobierz

#iran #wojna #jechacrosje
zabezpieczają sobie ale nie dostawy ropy ale tyły, aby w razie konfliktu z Chinami reżim w iranie nie zaczął wojny na bliskim wschodzie
@Basti91: Wojskiem. Przecież iran (z małej za wsparcie ruskich w ataku na Ukrainę) praktycznie już nie funkcjonuje - w przeciwieństwie do uprawianej przez kacapów propagandy proirańskiej. Pozostały samotne wilki i terror - jakiekolwiek ataki dronami są m.in. na Wykopie propagowane jako wielki sukces iranu, co jest totalną aberracją. Daliście się omamić ruskiej propagandzie jak małe dzieci.
Czas pokaże czy miałem rację.
Ale od razu nasuwa się pytanie - czy Chińczycy mogą mieć teraz pretensje do Trumpa, że ten blokuje cieśnine? No właśnie... A gdyby sobie bez powodu zablokował ją miesiąc temu, to mogliby mieć ogromne pretensje - co tworzyłoby bardzo ryzykowne napięcie między imperiami.
Poza tym nie widzę sensownego powodu do wojny z Chinami.
Z Chinami nie da się wygrać. To za duży kraj. Okupacja jest po prostu niewykonalna.
@moj_wykopowy_login: podaj mi raport i stan sprzętu USA, ok? Wystrzelali się z rakiet i bomb, których resurs się kończył, bo nowoczesne rakiety tam nie są potrzebne na klapkarzy. Zużyto dużo Tomahawków, ale oni od dawna już produkują inne rakiety. Już takie bzdury piszesz, że szkoda gadać, jedyne z czym dali ciała to Patrioty na drony, ale mają już b--ń