Wpis z mikrobloga

miałem wrażenie że pomarańczowy wariat niczym mnie nie zaskoczy

@panDario: Czekaj, czy ten pomarańczowy debil chce blokować statki innych państw dla tego, że NATO nie chciało mu pomóc a to wszystko pod pretekstem rozminowania? xD
  • Odpowiedz
on to blokuje bo się wszyscy z Iranem dogadali lejąc ciepłym moczem na USA

@panDario: To akurat w pewnym stopniu było do przewidzenia. Bo może to zabrzmi bardzo kontrowersyjne dla niektórych, ale świat reszta świata nie potrzebuje do końca USA, ale za to USA potrzebuje reszty świata. Nie oszukujmy się nawet jeśli chodzi o ich gospodarkę to te swoje produkty, usługi, pop kulturę też gdzieś muszą sprzedać. Do Chin raczej
  • Odpowiedz
@Chlodny_Pokerzysta: jedyny inteligentny ruch podczas tego ataku. Jeśli Iran był beneficjentem wyższych cen ropy i sami kontrolowali kto tamtędy przepływa, to zablokowanie cieśniny przez pomarańczowego to idealny ruch na wytrącenie asa z rękawa.
  • Odpowiedz
@panDario: Czyli tankowce należące do firm z UE po legalnym przepłynięciu cieśniny zostaną zatopione przez USA?
Oj, chyba jednak Europa przyłączy się do tej wojny - po stronie Iranu.
  • Odpowiedz
@panDario: akurat nie wydaje mi się to głupie
teraz cieśninę kontrolują Irańczycy, i mogą sobie przepuszczać statki z Chin czy Indii
a teraz Trump je zablokuje, więc cieśnina będzie nadal zablokowana ale Irańczycy nie będą jej kontrolować
  • Odpowiedz
teraz cieśninę kontrolują Irańczycy, i mogą sobie przepuszczać statki z Chin czy Indii

@Hylfnur: Mogą przepuszczać statki z ropą, a atakować amerykańskie okręty. Robi się ciekawie.
  • Odpowiedz