Wpis z mikrobloga

Obejrzałem wczoraj "Project Hail Mary" i czuję się oszukany. Liczyłem na coś podobnego do "Marsjanina", ale otrzymałem film sci-fi, który próbował być lekką komedyjką. W "Marsjaninie" też był pewien humor, ale wynikający z próbą radzenia sobie w ciężkiej sytuacji.
Oczywiście materiał źródłowy był całkowicie inny, w sensie, że książki były inne.
No i sam film został okrojony z całej ten naukowej otoczki, by nie odrzucić większości widzów, którzy chcieliby czegoś luźnego i lekkiego.
I dobór aktora na pewno zaszkodził filmowi, a szkoda, bo potrafił zagrać poważne role jak w "Blade Runner 2049". Jednak od jakiegoś czasu grywa on głównie w jakiś komedyjkach.
#film #kino #projekthailmary #andyweir
Chrystus - Obejrzałem wczoraj "Project Hail Mary" i czuję się oszukany. Liczyłem na c...

źródło: Project-Hail-Mary-planet

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chrystus: To takie bardziej kino familijne de facto. Byłem na tym, a wcześniej na Avatarze. Te filmy są tak przeciągnięte bez sensu. w 10 minucie już wiesz, jak to się skończy. Potem jeszcze tylko 2h różnych "plot twistów" i można spadać do domu. Chociaż obrazki i humor dla mnie in plus. I scena z karaoke też fajna, świetnie piosenkę dobrali.
  • Odpowiedz
@Chrystus: mi się relacja goslinga z rockim z tego filmu kojarzyła trochę z Johnym5 z Krótkiego Spięcia. Całkiem przyjemne kino familijne zrobione w starym stylu, nie bojące się analogowej animacji i scenografii. Może był troszkę za długi ale ogólnie seans na plus.
  • Odpowiedz
  • 1
@Shea_99: @mlek Nie przeczę, że film może się spodobać innym, że jest to film dobry w swoim gatunku i dla grupy docelowej, ale ja oczekiwałem jednak czegoś innego.
Od wielu lat jak dowiedziałem się o pracach nad ekranizacją kolejnej książki Andyego Weira, to oczekiwałem drugiego Marsjanina.
  • Odpowiedz
@Chrystus: Spoko rozumiem. Ja się dowiedziałem o filmie na dzień przed wizytą w kinie, więc oczekiwań nie miałem żadnych. Zakładam, że podobnie to działa u większości - stąd względnie wysokie noty.
  • Odpowiedz