Wpis z mikrobloga

Przechodzę drugi raz Cyberpunka, pierwszy był zaraz po premierze, teraz po latach, poprawkach i z dlc. Hejt z jakim gra się spotkała te parę lat temu powinien być opisywany jednym ciągiem z polowaniami na czarownice i pogromami semitów. ARCYGRA, nigdy nie grałem w lepszą.

#gry #cdprojektred #cyberpunk2077 #wiedzmin
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MackaCthulhu: przeciez ta gra byla totalnie zbugowana (dalej troche tego jest) + nie dzialala na starszych generacjach. Hype byl za duzy, ale krytyka w pelni uzasadniona. Juz pomijam, ze poza fabulka no to taki typowy open world 5-6/10. Ogolnie tak jak wiedzmin 3, overrated bo cd projekt i fabulka.
Jesli nie grales w lepsza gre to sporo zaleglosci masz.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: gra na premierę była zbugowanym gównem z tak c------m projektem systemów rozgrywki że musieli większość tego zreworkowac żeby nadawało się do czegokolwiek ale rzeczywiście hejt był nie zasłużony
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: gra spotkała się z hejtem, bo twórcy obiecywali złote góry a okazało się że większość rzeczy z tej gry wycięli. W dalszym ciągu większości obietnic nie zrealizowali i nie zrealizują już.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: Nie no, parę lat temu hejt był słuszny i CDP chyba nawet uwalił w sądzie (albo poszedł na ugodę, nie pamiętam) wprowadzanie w błąd akcjonariuszy co do stanu gry. Teraz jak jest popatchowane to jest lepiej, ale to nie zmienia faktu że było mocno słabo.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: jak to powiedziała kiedyś moja ciocia "nie da się drugi raz zrobić pierwszego wrażenia" a pierwsze wrażenie po premierze było takie sobie :)

Ale sam mam w obserwowanych na steamie i jak wpadnie jakaś promocja dobra to się może skuszę :)
  • Odpowiedz
@myshouf: co sprawia że to jest taka arcygra? ma vibe gry z gazetki z 2005 roku, biegającą postać po pustej mapie jakieś akcje dialogowe. Do bólu generyczna gra.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: Też się bawiłem świetnie grając w Cyberpunka, ale grałem już kilka lat po premierze jak wszystko połatali, żadnych bugów nie spotkałem, fabularnie sztos, zostawiła mi nawet garść filozoficzno-releksyjnych rozmyśleń. Gameplay również miodny, ogólnie mam od wielu lat problem aby gra przykuła moją uwagę na dłużej niż kilka godzin, Cyberpunkowi się to udało i nawet czułem trochę niedosyt gdy główny wątek fabularny się skończył. Wciąż jeszcze przede mną do ogrania
  • Odpowiedz