Aktywne Wpisy

Salido +336
Minął 6. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
27 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
27 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
27 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
27 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-58
Pobierz
lubie-sernik +77
Nie wiem co mam robić... W sobotę mam płynąć na wyspę Kho Pi Pi, ale od dwóch dni non stop pada deszcz. I to nie taki zwykły deszcz, tylko jest ulewa.
Jak sprawdzam pogodę to w kolejne dni też ma ciągle padać. To bez sensu płynąć na wyspę, ale z drugiej strony co mam robić... Przecież nie będę siedział w Ao Nang dwa tygodnie.
Codziennie na śniadania chodzę do takiej fajnej restauracji.
Jak sprawdzam pogodę to w kolejne dni też ma ciągle padać. To bez sensu płynąć na wyspę, ale z drugiej strony co mam robić... Przecież nie będę siedział w Ao Nang dwa tygodnie.
Codziennie na śniadania chodzę do takiej fajnej restauracji.
źródło: IMG_20260702_234516
Pobierz

Tak jak PiSowcy przed oddaniem pozmieniali wszystkie instytucje w taki sposób, żeby do wszystkiego była potrzebna zgoda prezydenta, tak samo Orban - tylko że Orban robił to dużo dłużej i skuteczniej. Setki ustaw są sztucznie podciągnięte pod klauzule, że do ich zmienienia potrzeba 2/3 większości. Prawie każda instytucja została obsadzona ludźmi Orbana, którzy mają bardzo długie kadencje, a nie będzie można się ich pozbyć bez zgody 2/3 sejmu. Trybunał konstytucyjny nie działa. Okręgi wyborcze zostały zaprojektowane w taki sposób, żeby Fidesz mógł wygrać po mimo posaidania dużo mniejszej liczby zdobytych głosów. Realnie Fidesz jest nie do pogonienia, niestety. W tym samym kierunku zmierzała Polska, Kaczyński praktycznie 1:1 odwzorowywał to co robił Orban z tym, że wielu rzeczy nie udało im się zrealizować zanim stracili władzę.
#polityka #wybory #bekazpisu #wegry #uniaeuropejsa #bekazprawakow
Spokojnie, za rok wróci i sobie ustawi. Naród chce, to dostanie ruski mir
@PierdekAlonso: dlatego uważam, że dezinstalacje pisów/fideszów powinny być rewolucyjne - wszyscy z ich ery won, jak leci, w gratisie zakaz startuw wyborach i ignorowanie zmian ustrojowych z ich okresu.