Wpis z mikrobloga

Szukam sensownego kasku na hulajnogę elektryczną.
Myślałem o full face z szybką aby pęd powietrza nie powodował łzawienia do czego mam predyspozycję no i aby wentylacja była sensowna oraz dobrze współpracował on z okularami korekcyjnymi.
AI podpowiada cuda z systemami MIPS, szybkami Pinlock które niwelują parowanie i w ogóle najlepiej to motocyklowy kask na to wychodzi, chociaż one po 1.5kg ważą, więc pewnie będzie go już czuć i ogólnie nie wiem czy to nie jest może już overkill na takie stosunkowo spokojne niedzielne emeryckie wojaże (legalna hulajka ze speed cap 25km/h).

W każdym razie co uważacie i jakie Wy okularnicy używacie full face z szybkami na hulajnogach? Myślałem o kwotach 500 do góra 1500zl

(niewykluczone, że w przyszłości pokuszę się na jakiś nielegalny model z dużo szybszymi osiągami, stąd dobry kask będzie bardziej future proof).

Parę takich co ai podpowiedziało to:

Enduro LS2 MX701 Explorer,
Bell Sanction 2,
AIROH COMMANDER 2,
BELL BROOZER

#hulajnogaelektryczna #hulajnoga #transport #kiciochpyta #pytanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@nigdywzyciu: Fox Speedframe widziałem lecz tu brak ochrony brody a to zdaje się często narażoną częścią podczas wypadków na hulajnodze
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Julek85: wyglada ok lecz szukam czegoś posiadającego już wbudowaną szybkę aby gogli na okulary nie zakładać (parowanie,komfort)
  • Odpowiedz