Aktywne Wpisy
ATAT-2 +359
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz
donalejd 0
Ktoś tu wczoraj pytał czy warto się bawić tradingiem na giełdzie przy dużych zarobkach, a ja mam inny przypadek: w połowie przyszłego roku chciałabym kupić mieszkanie, mam uzbierane więcej niż połowę + rodzina da mi jakieś wsparcie. Gdzie najlepiej trzymać te pieniądze teraz żeby bardzo nie traciły na inflacji? Rozumiem, że od giełdy trzymać się z daleka?
#finanse #gielda #nieruchomosci
#finanse #gielda #nieruchomosci

i wiadomo że nie ma nawet sensu rozwijać komentarza
Można to potraktować jako nową formę "kopiuj-wklej", ale z bardziej złożonym, psychologicznym tłem. Mechanizmy stojące za tym zachowaniem są dość czytelne:
Głód atencji i wirtualne punkty: Zbieranie plusów, "lajków" czy punktów reputacji na forach daje szybki zastrzyk dopaminy. Boty pozwalają takim osobom produkować "wartościowe" treści masowo, przy minimalnym wysiłku z ich
@Menel-san: lol, dlaczego?
AI robi to co sam byś zrobił szukajac na google tylko od ręki. W zależności jak zadasz pytanie oraz jaką konkretnie informacje chodzi.
@r5678: do tego dodając jakieś niepoparte niczym halucynacje i kłamstwa. Clanker nadaje się tylko do vibecodowania
@rzuf22: AI to możesz użyć do prostowania bananów najwyżej
Moje nowe hobby na reddicie gdy widzę, że ktoś odpowiada używając AI, to branie tej odpowiedzi i wrzucenie jej do czata z poleceniem "point out the flaws in this" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ależ się wtedy irytują ai brosy, nawet nie masz pojęcia.
To fascynujące (i nieco irytujące) zjawisko z kilku powodów
Wiesz, dla kogoś z dysleksją, AuDHD i diagnozą w wieku 33 lat, AI to nie zabawka do 'prostowania bananów', tylko proteza, która w końcu pozwala komunikować się czytelnie. Wolę wysłać składny tekst poprawiony przez AI, niż produkować bełkot, pisać jak inni 'xd' albo widzieć jak inni się wyzywają. AI daje mi głos tam, gdzie wcześniej
Mam nadzieję, że ta analogia ma dla ciebie sens
Jak chcesz konkretnego przykładu użycia AI, który mnie w-----a, to dam ci