Wpis z mikrobloga

Wszyscy żyją starciem między Fideszem a Tisza, a ja głosowałbym na Ruch Naszej Ojczyzny (węg. Mi Hazánk Mozgalom, MHM) i liczę, że będą mieli dobry wynik

#polityka #wegry
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JemKredki1983: A co się stało z Lewicą na Węgrzech? Tisza to nasza PO, Fidesz to nasz PiS, MHM to Konfederacje, a gdzie reszta? Myślałem, że Tisza to taki Centrolew, czyli połączona koalicja wszystkiego na lewo od Orbana
  • Odpowiedz
@Pomorski_Wilk: Kurcze powiem Ci nie wiem, DK czy MKKP mają może razem z 5% poparcia. Może brak im dobrego lidera który wyciągnie ich wyżej. Aż tak bardzo nie siedzę w ich polityce.

Tisza z tego co patrzałem nie mówi głośno o swoich poglądach centro lewicowych. No chyba jeżeli lewicowymi uważamy poglądy zostanie w UE i większej współpracy z Brukselą. Imo Péter Magyar boi się mówić bardziej lewicowe hasła ze względy
  • Odpowiedz
@Pomorski_Wilk: w sumie Tisza jest zbiorem politycznych i nowym ciałem była wcześniej w poprzednich wyborach koalicja parii od lewa do prawa przeciwko Orbanowi ale przegrali wtedy. Nooo to była ciekawa mieszanka skrajności. Wszystko żeby zrzucić Orbana który stworzył chory system 2 partyjny
  • Odpowiedz
Co to za jakaś moda nastała na głosowanie na faszoli xD

@NaczelnyWoody: Przede wszystkim wspieranie takich ruchów działających za granicą to jest skrajna głupota i kręcenie bata na własną dupę. Tymczasem nasze prawicowe asy polityki ślinią się do takiego AfD, MHM i innego nacjosyfu myśląc że jak dojdzie do władzy to wspólnie z k0nfą/Braunem w Polsce stworzą jakąś prawicową krainę wiecznej szczęśliwości gdzie wszyscy będą po prostu śpiewać hymny swoich
  • Odpowiedz