Wpis z mikrobloga

#wh40k #warhammer40k #modelarstwo #bitewniaki

Cześć.
Postanowiłem w końcu wejść aktywnie w hobby modelarstwa figurkowego, a w zasadzie to konkretnie Warhammer 40k.

Moim wyborem są Chaos Space Marines (zastanawiam się jeszcze nad Alpha Legion, Word Bearers czy Iron Warriors - w każdym razie Undivided), ale tak naprawdę nie mam pewnego wyobrażenia jeszcze co może być mi potrzebne. Macie do polecenia jakiś wykaz rzeczy które kupić trzeba, które kupić ew. warto, jakieś fajne tutoriale do polecenia jak zacząć?

Z góry dzięki.
fantazm - #wh40k #warhammer40k #modelarstwo #bitewniaki 

Cześć.
Postanowiłem w końcu...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fantazm: combat patrol to fajny tryb do grania. Przy okazji zasady są za free i nie trzeba kodeksu w pierwszej kolejności kupować.

Jak masz takie podejście, to nie słuchaj się innych co kupować i kup to co Ci się podoba.
  • Odpowiedz
jak bym miał teraz malować to złoty a nie czarny podkład, i kup w samochodowym dużo taniej wyjdzie. Chyba że chcesz inaczej malować.
  • Odpowiedz
@fantazm: Tak jak poprzednicy mówili. Kup combat patrol, później dociekaj do 1k punktów czym Ci się podoba i dobij do 2k. Znajdź sobie w okolicy jakiś sklep gdzie są turnieje i graj. Co do armii to wybierz tą którą Ci się najbardziej podoba i tyle.
  • Odpowiedz
  • 2
@Garetson: @hoszin @DarthPejter

Hej panowie. Jest frajda, dokładnie taka jaka myślałem - ale jeszcze szukam mieszaniny farb, żeby moi Word Bearers byli tacy bardziej karmazynowi (jak w DoW), a nie współczesna ciemnokrwista kolorystyka jaką widuję w oficjalnej dokumentacji... Więc zacząłem od kultystów, którzy i tak nie muszą nosić kolorów stricte legionowych.

Tutaj WiP - zdjęcie baaardzo c-----e i poglądowe, ale to chyyba musiałbym wyjść na zewnątrz żeby było
fantazm - @Garetson: @hoszin @DarthPejter 

Hej panowie. Jest frajda, dokładnie taka ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz