Wpis z mikrobloga

Około 18 godzin za mną w grze Warhammer 40.000 Rogue Trader. I co mogę rzec - zakochałem się w tym tytule. Gram jak zwykle pod dobrego i szlachetnego gościa, który jest jednak pragmatyczny i jak go w------z to masz przesrane. Podoba mi się fabuła, walki (lądowe i w kosmosie), podejmowane wybory, że jesteś panem i władcą, stylistyka, Muzyka oraz postacie. W sumie mój stały skład to ja jako snajper, seneszal, tkaczka cieni, nawigatorka, siostra bitwy i mechanicus. Reszta niby ciekawa, ale mi nie leży do drużyny ;) Chociaż by nie było tak różowo to system rozwoju postaci jest według mnie nieintuicyjny i trochę taki... na odwal się, w sumie trochę ładuje w niego połowicznie próbując coś sobie dopasować czytając te opisy, a połowicznie na chybił trafił, tak samo system tych "specjalizacji" jest nieczytelny i nieintuicyjny. Za to system handlu mi się bardzo podoba, w końcu coś innego niż zbieranie góry złota.

#gry
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SynJaniny_Natansatan: Nie przepadam za graniem złymi dla bycia złym. Tak samo np. jak przechodziłem Mass Effect to na wszystkie podejścia (a było ich z 10) zawsze grałem paragonem. Chociaż danie w ryj reporterce czy wyrzucenie gościa przez okno zawsze muszą być XD

@murmandamus Tak, mam eldarkę w drużynie. Imperator się myli odnośnie xenos więc niech spada martwy wrzód na tronie. Poza tym dodatkowy sojusz to zawsze dodatkowa siła.
  • Odpowiedz
  • 0
@SynJaniny_Natansatan: Trochę w gry, trochę słucham na YouTube Opanowanego Daniela czy jeszcze jeden kanał jest. Pojęcie więc mam i staram się poznawać to uniwersum, ale do jakiegoś bardziej zaawansowanego to mi lat świetlnych brakuje 😉
  • Odpowiedz
@gimemoa: jeszcze jest upamiętniacz40k czy coś takiego.
A pytałem bo wspomniałeś o tej pomyłce imperatora, ja mam taką teorię że 2 i 11 Prymarcha zostali wymazani właśnie dlatego że się tej jego ksenofobii przeciwstawili.
Rangdan Xenocides, potężni Xenos z Gwiazd Ghoul z którymi starło się imperium na początku Wielkiej Krucjaty.
Imperialne Kroniki wiele utajnianiaja, generalnie przedstswiaja ich jako totalne obrzydlistwo, które prawie oparło się siłę imperium.
A co jeśli to
  • Odpowiedz
  • 0
@SynJaniny_Natansatan: A teraz pamiętam ten wątek. Fakt faktem, że część osób w Imperium i tak ma to w pompce, np. taki Roboute Guilliman, ale wiadomo że prymarcha może więcej ( ͡° ʖ̯ ͡°) Plus taki sojusz z Eldarami by tak wyboostował te dwie rasy, że jeszcze dołączyć Votan, a orkowie, tau i chaos to by się posrali w chwilę.
  • Odpowiedz