Aktywne Wpisy
ejenes +120
Nie sądziłem, że będę potrzebował umieścić taki wpis ale pilnie potrzebny jest psi dawca krwi DEA1 w Krakowie. Od siebie daje 1k pln właścicielowi który się zgłosi i odda krew.
Wymagania dla psiego dawcy:
Waga: minimum 25-26 kg.
Stan zdrowia: brak chorób przewlekłych, aktualne szczepienia (w tym przeciw wściekliźnie) oraz regularne odrobaczanie
Wymagania dla psiego dawcy:
Waga: minimum 25-26 kg.
Stan zdrowia: brak chorób przewlekłych, aktualne szczepienia (w tym przeciw wściekliźnie) oraz regularne odrobaczanie

fevo +23
Top użytkownicy tagu #f1 (ostatnie 30 dni)
Zakres: 2026-04-27 – 2026-05-27
Łączna liczba zebranych postów: 7099
Unikalni użytkownicy: 627
==================================================
LICZBA POSTÓW:
Zakres: 2026-04-27 – 2026-05-27
Łączna liczba zebranych postów: 7099
Unikalni użytkownicy: 627
==================================================
LICZBA POSTÓW:

#10kwietnia #smolensk #bekazpisu
źródło: 949
Pobierz@Pawulon_Dla_Starych: a nie było jakichs konsekwencji dla pilotów którzy w Gruzji nie wylądowali z Kaczyńskim na pokładzie?
@mvmxks: masz wybór stracić pracę z opcja znalezienia innej albo. A 100% żyć. Co wybrał kapitan każdy wie.
@CrokusYounghand: XD
Protasiuk nigdy nie powinien tam lecieć jako kapitan. Przypominam:
@Pawulon_Dla_Starych: dokładnie. Podobnie było w zasadniczej służbie wojskowej w kwestii stania na warcie (nie wiem jak jest teraz, gdy wartownikami są cywile). Mógł się pojawić nawet generał, ale jeśli się zakradł
@KaiserBrotchen: Kto dokładnie o---------l, to nie wiemy, bo nie tylko Protasiuk miał przycisk zerowania na ciśnienie standardowe, ale ja się zawsze skłaniałem raczej ku wersji MAKu, że to nawigator, bo przycisk uciszenia taws był na jego panelu zaraz obok przycisku zerowania wysokościomierza i mógł to zrobić przypadkiem, chłop w nocy złapał może ze 2 h snu (a może i nie), miał na
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja fakty ci wyłożyłem jak krowie na rowie - nie moja wina, że tego nie rozumiesz ¯\(ツ)/¯
Prawo lotnicze stworzono właśnie po to, by ucinać takie naciski. Jeśli kapitan ulega presji, to łamie procedury. Mieszanie do tego pijanego prezydenta to publicystyka, a ja mówię o twardych przepisach ICAO, które mają chronić życie, nawet jeśli pasażerem
Jedynymi konsekwencjami dla pilota była nagonka medialna urzadzana przez PiS, i nazwanie pilota tchórzem.
PiS próbował szkodzić pilotowi, ale wstawiał się za nim ówczesny rząd.
Co ciekawe ten pilot jeszcze latał z Kaczyńskim.