Wpis z mikrobloga

#reprezentacja #mecz Coś czuję że ten zachwyt Urbanem zaraz się szybko skończy. Uważam że Magiera na stanowisku asystenta nie był tam przypadkiem, robił za trenerską protezę i pomoc dla Urbana i wiele pozytywów o tej kadrze to w dużej mierze zasługa pracy Magiery gdzieś tam po cichu, w cieniu reflektorów, podobnie jak swego czasu Hansi Flick pomagał Loewowi w kadrze Niemiec. Kiedy razem pracowali to Niemcy byli u szczytu swojej potęgi. Po mistrzostwie świata w 2014 roku, Flick opuścił kadrę zostawiając ją Loewowi do samodzielnego prowadzenia i od tej pory niemiecka kadra grała jedno wielkie g---o bez sukcesów i często mecze przepychali jakimś pojedynczym indywidualnym wyskokiem któregoś zawodnika.

i obawiam się że tak samo będzie w naszej kadrze, czyli Urban tego solo nie pociągnie i szybko pojawią się dość uzasadnione głosy o kolejną już zmianę selekcjonera

spoczywaj w pokoju panie trenerze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arwok: o tym samym pomyślałem, osobiście nie byłem wielkim fanem wyboru Urbana na selekcjonera, ale spodobało mi się, że wziął Magierę do pomocy, bo taki duet mógłby fajnie funkcjonować, Urban ma dobre podejście do piłkarzy, a Magiera dorzucał taktyczno-treningowy aspekt. No i było całkiem nieźle.
  • Odpowiedz
@Matpiotr: Poprawa w wynikach i grze była ewidentna. Jeśli w założeniach taktycznych było to, że Zalewski i Pietuszewski mają sobie odpuszczać, a sędzia nas kręcić, to faktycznie wujowa.
  • Odpowiedz