Wpis z mikrobloga

Ma ktoś instalację na mikroinwerterach? Szukam jakichś produktów które nie wymagają podłączenia do chmury żeby działały, a jednocześnie nie są chińczykami co wypalą mi dziurę w dachu. Ktoś się podzieli swoim rozwiązaniem? Szczególnie jak współpracują one z magazynami energii a jak już ktoś by był z tagi #offgrid to w ogóle petarda.

#fotowoltaika
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BeginEnd: Jak chcesz naprawde spoko magazyn energii i KONIECZNIE chcesz mikroinwertery. To najlepiej jakosciowo i cenowo wychodzi HOYMILES, gdzie mikroinwertery laczysz z hybryda HOYMILES HIT i do tego magazyn od HOYMILES. calosc paneli mozesz zrobic na mikroinwerterach, albo tylko czesc a pozostale na zwyczajnych stringach. Jak sobie wyprzeliczsz taki system albo dostaniesz oferet to wychodzi bardzo dobrze jesli chodzi o cene / jakosc i mozliwosci. Enpahse tez masz ale to
  • Odpowiedz
  • 0
@magawek: Magazyn i inwerter już mam i działa. 6 dni wytrzymuję bez sieci. Chce teraz wspomóc się panelami. Ze względu usytuowanie domu, konstrukcję istniejącej instalacji i usytuowanie dachu nie chcę inaczej bo to wymagałoby rozwałki dwóch pomieszczeń w domu i pewnie jeszcze innych elementów.

Na razie na tarasie chcę 2-3kwp wsadzić i wpiąć w istniejące gniazdo. W następnej kolejności jest garaż (osobny budynek) i na końcu może dach domu. W
  • Odpowiedz