Wpis z mikrobloga

Baba nie wie kto jest ojcem jej dziecka, nie wie jak zabezpieczyć się przed chorobami wenerycznymi, ale wie jak jak podlizac się kibolowi.
I ta prawacką interpretacja słowa 'wobec'. Nic dziwnego, że interpretują to jako 'twarza w twarz'. Wierność małżeńska też przyrzekają wobec partnera, dlatego zdradzają ich, gdy nie patrzą.
No i ta wzmianka o resecie konstytucyjnym, który w oczach konfedepisu ma polegać na tym, by było tak jak PiS chce.

#polityka #bekazprawakow #bekazpisu #bekazkonfederacji #chorobyweneryczne
Turin89 - Baba nie wie kto jest ojcem jej dziecka, nie wie jak zabezpieczyć się przed...

źródło: 1000003957

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turin89: "Radny przed objęciem mandatu składa ślubowanie: "Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu Polskiego" - a ja jestem częścią Narodu Polskiego, a na żadnym ślubowaniu nie byłam :(
  • Odpowiedz
"Radny przed objęciem mandatu składa ślubowanie: "Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu Polskiego" - a ja jestem częścią Narodu Polskiego, a na żadnym ślubowaniu nie byłam

Proszę z GPT. Nic się nie martw.

@tulipana: Rozumiem, skąd bierze się Twoje odczucie – brzmi to trochę tak, jakby ktoś ślubował „wobec wszystkich”, a Ty nie byłaś w tym fizycznie obecna. Ale tu chodzi o coś
  • Odpowiedz
@Turin89 :A czy można np. złożyć przysięgę ślubną nie przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego ani duchownym? Czy mogę złożyć ją przed szwagrem na działce i czy będzie to prawnie wiążące? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@VonHaiKlei: ale urzędnik też nie może odmówić Ci złożenia tej przysięgi tak jak robił to Nawrocki. Jakbym nie miał innej możliwości to tak złożył bym na działce przed szfagrem.
  • Odpowiedz
@danob99: może poniżej przykłady:
jedno z Was jest już w związku małżeńskim (zakaz bigamii),
jesteście blisko spokrewnieni (np. rodzeństwo),
jedna ze stron jest ubezwłasnowolniona,
ktoś nie ma zdolności do świadomego wyrażenia zgody (np. stan nietrzeźwości),
nie spełniacie wymogów formalnych (np. brak dokumentów),
istnieje podejrzenie, że małżeństwo jest fikcyjne (np. tylko dla papierów).
  • Odpowiedz
@roksana-bartlik: Pierwszy raz słyszę takie historie, ale rozumiem, że pochodzą z Twojego otoczenia. Sugeruję otaczać się ludźmi o dobrych wartościach, ponieważ wiele zachowań podświadomie przejmujemy ze środowiska, w którym przebywamy.
  • Odpowiedz
@VonHaiKlei: Bardzo bawi mnie powielana analogia do małżeństwa zawartego przed kierownikiem USC. Warto byłoby sięgnąć do art. 1 § 1 KRO i zweryfikować jego brzmienie ;) "Trochę" różni się od wskazanego w art. 4 ust. 1 ustawy o statusie sędziów TK "wobec prezydenta", czyż nie?

Skoro już bawimy się w takie analogie, to rozumiem, że wskazanie w art. 127a § 1 KPA "wobec organu administracji publicznej, który wydał decyzję" oznacza
  • Odpowiedz
@Turin89: ciekawe że jeszcze chwilę temu gadka był odwrotna i namawiali holownie żeby nie pozwolił nawrockiemu zostać prezydentem poprzez ni zwoływanie Sejmu i wtedy nie było mowy o scenariuszu że im nawrocki przyśle faxem że załatwił już temat u notariusza
  • Odpowiedz