Wpis z mikrobloga

No i elegancko, RE8 aka Village porobione, grało się ponownie bardzo miodnie i przyjemnie. choć to już trochę inny rodzaj rozgrywki niż w RE7 - widać, że skręciło to bardziej w stronę akcyjniaka - nawiązania do RE4 jak najbardziej na miejscu - czy obrona w wiosce, czy chociażby pływanie łódką - jedynym momentem "bania się" był dla mnie ten

który moim zdaniem zrobiony jest mega fajnie i klimatycznie, no ale też trochę jednak przerażająco, zwłaszcza, że lalki od zawsze mnie przerażały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fabularnie fajnie się to wszystko domyka (choć smutno ( ͡° ʖ̯ ͡°), dużo fajnych rzeczy się wyjaśnia (chociażby z Naszą ulubioną korpo na literę U) i mamy CERTIFIED BADASS MOMENT xD - kto grał, wiadomo - nie chcę za dużo spojlerować :D

Trochę też się zawiodłam na tym, że TAK MAŁO było Pani D. - po zapowiedziach, trailerach i ogólnie wszystkim związanym z tym RE myślałam, że jest to postać bardziej wiodąca w całym wątku fabularnym :)

Czas ukończenia wyskoczył mi w grze 10,5h, nie wiem jakim ujem Steam pokazuje 19h ¯\(ツ)/¯

#residentevil #gry
brazowooka_eM - No i elegancko, RE8 aka Village porobione, grało się ponownie bardzo ...

źródło: Zrzut ekranu 2026-04-10 081608

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trochę też się zawiodłam na tym, że TAK MAŁO było Pani D. - po zapowiedziach, trailerach i ogólnie wszystkim związanym z tym RE myślałam, że jest to postać bardziej wiodąca w całym wątku fabularnym

@brazowooka_eM: dokładnie takie same miałem odczucia a tu pykpyk 2 godziny i po zamku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@brazowooka_eM: Polecam jeszcze przejść dodatek, Shadows of Rose: nowy scenariusz z dorosłą Rose, ukochaną córką Ethana, która została porwana jako dziecko, a to zapoczątkowało oryginalną historię Village.
  • Odpowiedz
@brazowooka_eM: O ile na premierę jeszcze gra mi się jako tako podobała, tak im dalej tym bardziej uważam tę grę raczej za niewypał który bardzo nieudolnie naśladuje RE4. Nieudolnie do tego stopnia że niby jest jakiś tam merchant, ale nie ma on znaczenia dużego bo i tak każda kolejna strzelba czy pistolet są na start lepsze od poprzedniego ulepszonego na max. Kompletnie nie ma tu tego elementu gdzie każda b--ń
  • Odpowiedz
@ladykagami: kurde, lubie czytać Twoje wpisy odnośnie serii RE, mam jakąś satysfakcję z tego :D czuć przygotowanie, znajomość, wiedzę - jakieś takie ciepło od tego bije ( ͡° ͜ʖ ͡°) też staram się zagłębiać w lore świata przedstawionego w grach, np. TLoU ma kilka fajnych historii "do znalezienia" czy "przeczytania", no ale przy Tobie to jednak wyglądam jak świeżak Grace przy giga alfa Leonie ( ͡
  • Odpowiedz