Wpis z mikrobloga

xD Dwa dni temu na ulicy drogowcy oznaczyli pomarańczowym sprayem miejsca do usunięcia nawierzchni i załatania. Wczoraj wieczorem zauważyłem sąsiada jak obok swojego wjazdu zaznacza sprayem dołek w którym zbiera się woda. Właśnie chwilę temu podjechała maszyna i wycięła zaznaczony przez niego punkt. Skubaniec ;)

#heheszki
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piw_Benzyna: o jakim projekcie ty mówisz przy łataniu dziur w asfalcie? Wizja lokalna to w takim przypadku przejazd samochodem zliczenie kilometrów drogi i jej średniej szerokości. Przyjęcie średniej wykorzystanego materiału na powierzchni i złożenie oferty. Nikt się przy takim "projekcie" nie będzie j---ł z dokumentacją, szanujmy się. Na koniec urzędnik z wójtem przejadą odcinkiem i podpisza papiery lub zleca miejsca do poprawki. Takie rzeczy nie wchodzą nawet na PZP tylko
  • Odpowiedz
@Valorcrest: Nie zadziała. Spadek jest na większej powierzchni źle wykonanej nawierzchni, a nie tam, gdzie się woda zbiera.
Za to po następnej zimie wywali mu asfalt i będzie miał tam dziurę, bo te naprawki są robione po taniości i na odwal w ramach kontraktów utrzymaniowych.
  • Odpowiedz
@Valorcrest: jak robili droge u mnie na wsi to wuja się zapytał czy jak panom budowlańcom nie zostanie to czy nie chca mu wylać tego na podjazd.

Zgadnij kto ma wyasfaltowany podjazd za herbatkę kawusie i ciasteczka xD
  • Odpowiedz
@Valorcrest: mojego kumpla syn zrobił z kolegami tor i kilka "hopek" w lesie, żeby poskakać na rowerach. Podobno wyczaili, że oznaczono drzewa do wycięcia i dołożyli sprayem kilka od siebie, które przeszkadzały im na torze :D
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: Mi za darmo wyasfaltowali 3/4 placu manewrowego pod firmą kiedy obok robili drogę, bo ktoś źle policzył i zostało im sporo materiału. A za utylizację i tak trzeba zapłacić.
Miałem mieszane uczucia co do tego czy to ma sens, bo oryginalnie na placu były betonowe płyty i myślałem że to zacznie się kruszyć i tylko będą z tego problemy.
Z 8 lat minęło i się o dziwo trzyma.
  • Odpowiedz