Aktywne Wpisy

Mehhhhhhh +194

daretti877 +4
#gielda udało sie komuś z kapitału 20 000 zl dojść na giełdzie do jakis sensownych kwot i wyjść z biedy? Jestem podłamany brakiem efektu skali i klepaniem biedy
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tytuł:
Powrót JediAutor:
James KahnGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★☆☆☆☆☆
ISBN:
8371692315Tłumacz:
Piotr W. CholewaWydawnictwo:
AmberLiczba stron:
144Pierwszy tom nowelizacji oryginalnej trylogii "Gwiezdnych wojen", która przypominała książkę a nie przepisany scenariusz. Mamy rozbudowane opisy przyrody, metafory i tym podobne. Niestety fabularnie to najgorsza część. Ma te same problemy co film. Gdy w połowie akcja rozdziela się na trzy osobne wątki i przyspiesza - zaczyna wiać sandałem. Relacje z dramatycznej kosmicznej bitwy i walki Luke'a o duszę Vadera z Imperatorem na nowej gwieździe śmierci mają przebitki na walki misiów-pysiów na Endorze ze szturmowcami...
Wydanie też jest słabe - co chwile zdarza się, że ostatnie zdanie na stronie jest ucięte. Tłumaczenie miejscami jest dziwne mimo, że to uznany tłumacz Piotr Cholewa. W pewnym miejscu ktoś wspomina o "regule prawej ręki" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie to chyba raczej sensu nie ma czytać tych nowelizacji - lepiej obejrzeć filmy.
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki #starwars #gwiezdnewojny #czytelniczebingo #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 445774-352x500
PobierzTak. Jestem stary ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000020562
Pobierz@kinson: ?
źródło: image_picker_0AC675DA-0059-407C-BA97-73A29A0AA733-3881-0000008A6492095C
PobierzLiczę pierwsze wydanie czyli 1983 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dqdq1
Ładna kolekcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przeczytałem łącznie kilkanaście książek z uniwersum no i większość była średnia - nawet te polecane jak trylogia Thrawna i Bane'a. Parę mam jeszcze z Amberów do przeczytania. Ale to kiedy indziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: kinson
Pobierz@dqdq1: W gimnazjum/liceum to pewnie ze 100 tomów amberowych Star Warsów przeczytałem. Wspaniałe uniwersum ale większość książek do sieczka niestety.