Aktywne Wpisy

PanTuNieMieszkasz +335
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

bar125 +31
Już nie będzie Tomka na następnej pompie na indeksach. Pożegnanie Tomka z tagiem #gielda … Sześćdziesiąt wpisów: 30 wieszczących besse, 29 krach, 1 odbicie, tu też nie trafił, bo przyszły spadki. Kilkanaście lat przepowiadania krachu. Zwolennik 100-letniego długu austriackiego. Powtarzalność omijania hossy przez lata, przez dekadę. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby oglądać jego kreski na wykresach, których nie potrafiliśmy zrozumieć. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było
źródło: 1000024045
Pobierz

#katolicyzm #chrzescijanstwo #biblia #jezus #ateizm #kosciol
Nie mam nic do Ciebie, nie atakuję ani nic, tylko chcę pogadać. Powiedz proszę, dlaczego tak zrobiłeś?
jak chcesz, to przeczytaj cały Rzymian 10
@n_____S:
Wybiórcze wybieranie fragmentów z biblii, która jest napisana bardzo ogólnie i na większość tematów nie wypowiada się wprost, a następnie bezpodstawne doklejanie swojej interpretacji, która jest w danym momencie wygodna to dobra metoda na kazanie, ale nie mów że to
Mój ogólny wniosek to to że biblia wypowiada się na różne tematy zbyt ogólnie przez trudno ją odnosić do konkretnych sytuacji z życia.
Natomiast wyciąganie luźno powiązanych z sytuacją fragmentów z biblii i naciąganie ich interpretacji pod swoje teorie wg mnie nie jest żadnym rozwiązaniem, bo
Ostatnie zdanie wypowiedzi najlepiej podsumowuje całą wypowiedź jak i cały ten światopogląd.
Z tego wszystkiego co napisałeś potwierdzone jest tylko że Jezus istniał i że Biblia przetrwała, natomiast reszta to twoja własna interpretacja naciągana tak by potwierdzała to co ci się podoba.
Właśnie
a prosiłeś Boga, by Ci się w jakiś sposób objawił w Twoim życiu? Ogólnie widać, że myślisz o Bogu, bo tworzysz takie wpisy. Błogosławieni ubodzy w duchu.
To bardzo dziwne, że po modlitwie z prośbą o uzdrowienie z migreny z aurą, przestałem ją mieć (od 12 miesięcy). Może przypadek, ale wierzę, że nie. Znaczący spadek lęku pewnie opiszesz jako psychologiczny wpływ wiary ("religia wpływa
@n_____S:
Mnóstwo razy
@pawel89273: nie.
Ja pisałam o ocenianiu "z taką pewnością jakbyś miał ogromną wiedzę", a nie o warunkach zostania chrześcijaninem. To dwie różne
Dlatego piszę, że w takim razie większość ludzkości nie mogła pojąć tych założeń, bo tak jak istniejemy swobodny dostęp do nauki mamy od niedawna. Jest to absurd patrząc przez pryzmat waszych teorii nt. zbawienia itd.
@pawel89273: pewność, że rozumiesz o co chodzi w tej dziedzinie.
W takim razie czego nie
@pawel89273: po co to wszystko - według Biblii. Śmierć niemowląt to jeden z wielu "trudnych" tematów. Szczególnie w obliczu faktu, że wszechwiedzący Bóg nie potrzebuje robić eksperymentów, bo zna wynik od zawsze, zna koniec na początku. Zanim Pan Bóg stworzył cokolwiek, wiedział doskonale co kto wybierze - np. wie czy takie niemowlę wybrałoby życie wieczne, czy śmierć wieczną.