Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: Jakie to sa lby k---a, to mi po prostu juz nawet nogi opadaja... Znalazl sie "prawnik" od wszystkiego z konfederacji jego mac... Cala "konfo-pisowsko-prawica" jest po prostu do w-------a.
  • Odpowiedz
@spayker: dobrze mówi, jest konstytucja, to ma byc po konstytucyjnemu xd, a nie robienie pośmiewiska i medialny szum na kilka kolejnych tygodni a może miesięcy. Pajace z KO nawet tego nie potrafią dopiąć, SAFE dopięty no to będziemy za to płacić, a przecież miało być odpolitycznienie sędziów etc? a jest? nie ma i to baranków z KO boli bo w zasadzie nic nie zrobili.
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: Według katolicyzmu bóg jest obecny wszędzie a już szczególnie w kościele więc składanie przysięgi "wobec Boga" ma jak najbardziej sens. Jeśli nie chcesz powiedzieć że Nawrocki jest wszechobecny to argument pod względem "językowym" jest bardzo słaby.
  • Odpowiedz
@OscarGoldman: ja j---e... to odbije pileczke, blaszczak wzial pozyczki na miliardowe kwoty w Korei Pld. na 6 czy 7% i co? Musimy to splacac za tych pajacow.
jak ma byc odpolitycznianie, skoro wszystko zabetonowali pod swoich? Nie dziwota, ze zeby cokolwiek kruszyc to potrzeba na to czasu. Nagle sie okazuje, ze pisowcy skarza wlasne przepisy odnosnie tk, bo maja wade, ale jak z nich korzystali to bylo dobrze, ta? a
  • Odpowiedz
spatkaliście tam kiedyś Biga twarzą w twarz?

@CipakKrulRzycia:
To pytanie pokazuje niezrozumienie natury Boga i wiary.
Podobne pytanie mogę zadać ja? czy kiedykolwiek z Tobą rozmawiałem skoro nie widzę Twojej twarzy?
Czy jesteś obecny w tej rozmowie?
Bóg to byt niematerialny...
  • Odpowiedz
@spayker: robicie z urwy logikę i tyle, za każdy razem gdy uśmiechnięci rządzą to PIS jest zły - oki, ja na pis nigdy nie głosowałem, aleeeeeeeee jak macie szanse w 4 lata coś zrobić, realnie niech będzie 3 lata, bo 4 rok to rok wyborczy więc wciskać kit trzeba o każdej porze to co robicie? no serio co? podaj jedną regulację która nie bije po oczach przedsiębiorców a raczej kieszeni
  • Odpowiedz
  • 1
Czy jesteś obecny w tej rozmowie?

Bóg to byt niematerialny...

spatkaliście tam kiedyś Biga twarzą w twarz?

@PanAlbert: @CipakKrulRzycia Bóg jest w hostii po przeistoczeniu wg katolicyzmu. A poza tym ten argument z posta OP-a jest zupełnie bezsensowny i wynika z nieznajomości wiary. Bo wg katolicyzmu
  • Odpowiedz
skąd wiadomo, że Bóg jest katolikiem?

@CipakKrulRzycia: to proste, nie ogarniasz tego ale wytłumaczę, wynika stąd że Marcin Samsel próbował nieudolnie zastosować analogię w odpowiedzi do Bosaka, który jest katolikiem. Zrozumiałeś teraz?
Czy jeszcze prościej? jak do wyborcy Tuska? xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
skąd wiadomo, że Bóg jest katolikiem?

@CipakKrulRzycia: nie ma to znaczenia, bo argument na X był przedstawiony wobec katolika, więc w tej rozmowie punktem odniesienia jest katolicyzm
  • Odpowiedz
@PanAlbert: Twój problem w rozmowie ze mną jest taki, że Ty masz wiarę w jakiegoś Boga a ja miałem samadhi czyli to co wiele religii czy joginów/buddystów określa jako doświadczenie Absolutu/Brahmana/Nirwany czy tam cholera wie jak jeszcze. Nie ma to znaczenia jak to zwał.
Fakt jest taki, że Ja wiem, że to co Ty nazywasz Bogiem istnieje. Kwestią jest czy w to coś wierzę.
Ale pytanie do Ciebie było "skąd
  • Odpowiedz