Wpis z mikrobloga

@szychun: A mnie ciekawi na jakiej podstawie :DDDD

Przeciez to sie kupy i d--y nie trzyma :D

BTW nie chce mi sie googlac ale w ustawie ktora pis przyjal bylo ze sedziow wybiera sejm a nie prezydent
  • Odpowiedz
A mnie ciekawi na jakiej podstawie :DDDD

@gorzki99: Ale oni nie żartują. Ich błędem było to, że uwierzyli we własną bezkarność oddając władzę Tuskowi. Okazało się, że ten nie żartował. Teraz jak wrócą to zaczną wsadzać wszystkich, których uznają za zagrożenie, powód będzie nieistotny.
  • Odpowiedz
@gorzki99: Nie tyle w ustawie, co w Konstytucji jest powiedziane, że Sejm wybiera sędziów TK i tyle. Tekst o ślubowaniu jest w ustawie o TK. Tam jest to magiczne słowo "wobec" :) Politycy PiS świadomie manipulują sugerując, że prezydent ma jakąś rolę w powoływaniu sędziów TK (nie mylić z powoływaniem sędziów sądów powszechnych).
  • Odpowiedz
legalna prokuratura

@szychun: czyli co? obecna jes nielegalna bo nie jest obsadzona ich kolsiami, w tym kolesiem który za ich czasów pełniąc funkcje prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości obecnie ma na dupie list gończy? xD
  • Odpowiedz
  • 1
@szychun: Różne już by gambity, ale ten jest chyba moim ulubionym.

Mając te listy do pajaca mają podkładkę pod to, że prezydent nie wywiązał się z konstytucyjnego obowiązku przyjęcia ślubowania.

A na ich podstawie argumentacja, że to ślubowanie = rezygnacja jest absurdem do kwadratu xD
  • Odpowiedz
Zawsze działa zgodnie z prawe i opinie profesorów zawsze są na ich korzyść. Pis zawsze działa niezgodnie z prawem i nigdy nie ma racji.

@Whiskeyjack29: Nie są zawsze na ich korzyść i wiele osób krytykuje to co o------a dziś koalicja, ale stawianie prawidłowo wybranych sędziów obok sędziów którzy byli wybrani na obsadzone już miejsca jest już mocną przesadą.
  • Odpowiedz