Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do osób, które ogarniały temat instalacji haka w Jeepie Cherokee KL (albo innym aucie z lampami combined) u mnie wersja po lifcie, lampy LED z USA.
Jestem w trakcie montażu wiązki do haka i napotkałem problem z kierunkowskazami. W mojej wersji tylne lampy są amerykańskie, więc kierunek i stop są na jednym przewodzie (wspólna linia).
Chciałbym to zrobić bez nadmiernego drutowania. Chcę wyciągnąć osobny sygnał kierunkowskazu do modułu haka, ale nie bardzo wiem skąd najlepiej go wziąć. Przy wciśnieciu stop na przewodzie mam ok 12V ale jak włącze kierunek do tego to nie widac różnicy. Czy moduł wiązki haka ( ja mam Quasar) da sobie z tym radę? Czy trzeba ciągnąć sygnał z przednich kierunków?

Sprawdzałem też taki układ do conversi sygnału z 2 na 3 ale u mnie to nie działa, prawdopodobnie przy ledach nie daje rady.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat w KL z LED-ami?
Może jest jakiś sprawdzony punkt w instalacji albo sposób, żeby to rozdzielić bez rzeźby?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

#elektronika #elektronikauzytkowa #elektronikasamochodowa #led #mechanikasamochodowa #mechatronika
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@hrumque: no właśnie planowałem pociągnąć sygnał z przednich lamp ale te też są full led i nie ma "czystego" sygnału więc ta sama sytuacja jak z tylnymi lampami :/
  • Odpowiedz