Aktywne Wpisy

Jestem_Tutaj +10
W każdej fabryce landrynek owocowych był jakiś zwyrol, który do opakowania dorzucał te białe co smakowały jak spucha ( ಠ_ಠ)
źródło: temp_file1975405140244048422
Pobierz
bArrek +26
Zmieniłem psowi karme i teraz taką z puszki dostaje i posmakowała jemu i dziś jak dłubałem z tej puszki żeby do miski przełożyć to on tak śmiesznie położył się na podłodze łeb położył na stołku i się gapił i czekał smiechowo wyglądało

Jestem w trakcie montażu wiązki do haka i napotkałem problem z kierunkowskazami. W mojej wersji tylne lampy są amerykańskie, więc kierunek i stop są na jednym przewodzie (wspólna linia).
Chciałbym to zrobić bez nadmiernego drutowania. Chcę wyciągnąć osobny sygnał kierunkowskazu do modułu haka, ale nie bardzo wiem skąd najlepiej go wziąć. Przy wciśnieciu stop na przewodzie mam ok 12V ale jak włącze kierunek do tego to nie widac różnicy. Czy moduł wiązki haka ( ja mam Quasar) da sobie z tym radę? Czy trzeba ciągnąć sygnał z przednich kierunków?
Sprawdzałem też taki układ do conversi sygnału z 2 na 3 ale u mnie to nie działa, prawdopodobnie przy ledach nie daje rady.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat w KL z LED-ami?
Może jest jakiś sprawdzony punkt w instalacji albo sposób, żeby to rozdzielić bez rzeźby?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
#elektronika #elektronikauzytkowa #elektronikasamochodowa #led #mechanikasamochodowa #mechatronika