Wpis z mikrobloga

Matko bosko, dwa lata temu zrobilem sobie kolejny maraton wszystkich Goticzków. Dziś wyświetlił mi sie jakis post o jedynce i znowu aż mi siurek stanął i chce mi się znowu przejść wszystkie. Mam w--------o kompa, ogrywam w 4k/60120fps/55”/hdr/ultra super duper nowe tytuly, a tu pojawia sie jakas wzmianka o tak starej grze i jakby chlopa p---------a proca amora na nowo.

O co tu chodzi? O jakas nostalgie? Ta gra jest tak dobra? Po prostu nie ma czegos podobnego? Mam wiele gier, do ktorych podchodze nostalgicznie ale Gothic to jest zdecydowany krol takich tytulow

#gry #pcmasterrace #gothic
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@KwiatyZla: trojka tez swietna, jedynie ta walka, gdzie wystarczy zaklikiwac przeciwnika zawsze mnie mocno odrzucala. Tak, wiem, ze jest od tego patch. Tylko, ze wtedy byle wieśniak blokuje najlepszy miecz byle kijem i powala nas jak szmate, chociaz mamy 80lvl. Juz nie mowiac o walce z kilkoma przeciwnikami, gdzie te armory w tej grze guzik daja. Masakra sie wtedy robi. Tak zle i tak niedobrze
  • Odpowiedz
Tylko, ze wtedy byle wieśniak blokuje najlepszy miecz byle kijem i powala nas jak szmate, chociaz mamy 80lvl. Juz nie mowiac o walce z kilkoma przeciwnikami

@Akuzativ94: Dokładnie. Pamiętam jak sam wpadłem na pomysł przechodzenia Gothica 3 na wysokim poziomie trudności z Patchem 1.75 i Aleternatywnym S.I. Już walka z 3-4 osobowym oddziałem orków to było wyzwanie, a co dopiero wyzwolenie miasta xD W końcu dałem sobie spokój i zacząłem
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: A w Kroniki Myrtany grałeś? Nic bardziej zbliżonego do serii Gothic się już nie znajdzie. Ja próbowałem Wiedźminów, Elexów, Risenów itp. ale to nie to... Wiedźmin wydaje mi się zbyt kolorowy i zbyt fantastyczny. Riseny i Elexy z kolei nie mają polskiego dubbingu i wydały mi się jakieś takie nijakie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Delintik: Gralem, blisko 100h mi zajelo zanim kompletnie przeszedlem, super giera. Z chęcią bym przeszedł ponownie ale to ogromna gra i wole poczekać aż wyjdzie ta wersja 2.0, którą tak głośno zapowiadają.
  • Odpowiedz