Wpis z mikrobloga

Odejście świata od patriarchatu to takie samo zagrożenie jak ogólnodostępna aborcja czy mass media ryjące beret kobietom. Kobiety samowystarczalne to wielki błąd za który zapłacimy wszyscy jako jednostki oraz jako narody i gospodarki.

Widzę, rozmawiam, spotykam się z kobietami i stwierdzam, że im bardziej samowystarczalna kobieta tym mniejsza ma potrzebę angażowania się w poważną relację. Jak dodamy do tego były związek 4+ lat w niedalekiej przeszłości to mamy przepis na kobietę, z którą nie ma szans nic stworzyć. Mam wrażenie, że kobiety tylko w pierwszy dłuższy związek wchodzą z miłości/uczucia, a kolejne potencjalne relacje "na poważnie" to już odgrzewane kotlety. Spróbuj zbudować więź z kobietą, która ma takie nastawienie.

Im bardziej samowystarczalna kobieta tym ma mniej motywacji do związku oraz mniej samorefleksji czy głębszych uczuć lub przemyśleń, bo po prostu nie ma potrzeby pracować nad sobą, bo najgorsze co ją czeka przez brak partnera to wygodne życie singielki.

#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #tinder #zalesie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrzyjaznyMireczek: przecież od dawna wiadomo że po pierwsze kobiety kobietom zgotowały los czyli te z większych miast, wyzwolone, głównie szony z kasą, wiedzą lepiej co mają robic normalne dziewczyny, które chcą mieć męża, dzieci, normalną pracę, ciepło rodzinne, dom/mieszkanie, wystarczy że jedna z drugą będą myślały jak Doda i w wieku 42 lat nie będą miały nikogo bo przecież są samo wystarczalne, tylko ona jest przedstawiana przez kamerami, a nocami
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: @OscarGoldman
Dodatkowo wszystkie chore ideologie powstały w miastach gdzie samce i samice nie mają wystarczająco przestrzeni życiowej, dużych zielonych ogrodów

Feminizm,kukoldyzm, lewactwo, korposwiat,lpgt²,zielonooszłomstwo, komunizm,nazizm,

A na wsiach spokój i dobre ułożone życie.
  • Odpowiedz
Odejście świata od patriarchatu to takie samo zagrożenie jak ogólnodostępna aborcja czy mass media ryjące beret kobietom.

@PrzyjaznyMireczek: Czyli żadne zagrożenie. Można się rozejść.

Jesteś w związku? Ile masz dzieci?
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: to stwierdzenie jest mniej więcej na równi ze stwierdzeniem "odejście świata od powszechnego niewolnictwa to takie samo zagrożenie jak... Zapłacimy za to wszyscy jako jednostki, narody i gospodarki!".
Owszem, świat się zmienia, ale zabieranie prawa wolności i wyboru połowie społeczeństwa tylko dlatego, że urodziła się nie z tym narządem między nogami po to, żeby reszcie społeczeństwa żyło się lepiej to absurd. Założenie rodziny wciąż wymaga od kobiet często poleganie
  • Odpowiedz
Owszem, świat się zmienia, ale zabieranie prawa wolności i wyboru połowie społeczeństwa tylko dlatego, że urodziła się nie z tym narządem między nogami po to, żeby reszcie społeczeństwa żyło się lepiej to absurd.

@Krolowa_Nauk: w pełni się zgadzam.
Pytanie dlaczego ja jako facet będę siłą zmuszany do wojska albo do pracy do 65 r.ż.
Tylko dlatego, że urodziłem się nie z tym narządem między nogami.
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: Możesz mnie dopisać do statystyki.
Jestem samowystarczalna i mam męża (jesteśmy razem 14 lat), mimo iż poradziłabym sobie sama w życiu bez żadnych problemów, to bycie w związku jest dla mnie ważne. Bo lepiej się żyje z myślą, że dla kogoś jest się ważnym i ta osoba też jest ważna dla Ciebie.
  • Odpowiedz
Działaj aby wprowadzić zmiany korzystne dla Ciebie tak jak robią to kobiety.

@H_Moody: jak to robią kobiety? Bo nie pamiętam, aby wychodziły na ulicę żądając niższego wieku emerytalnego albo chcąc znieść pobór dla kobiet.
  • Odpowiedz
@H_Moody: będziesz miał xD jak w wieku 60 lat nie będziesz w stanie pojąć do pracy, a ZUS odmówi ci renty.
Albo jak zawołają cię na ćwiczenia wojskowe. Mnie już próbowali, ale nie dałem się.
  • Odpowiedz