Wpis z mikrobloga

Jak oceniacie z perspektywy czasu nastoletnie ciążę? Mam wrażenie że jeśli ktoś urodzi mlodo to potem dziecko jest szczęśliwsze niż stare ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jmuhha - Jak oceniacie z perspektywy czasu nastoletnie ciążę? Mam wrażenie że jeśli k...

źródło: 1000026418

Pobierz
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 30
@jmuhha

Jak oceniacie z perspektywy czasu nastoletnie ciążę? Mam wrażenie że jeśli ktoś urodzi mlodo to potem dziecko jest szczęśliwsze niż stare ( ͡° ʖ̯ ͡°)

IMO wygryw. Jak partner okazał się sensowny i byli pomocni rodzice to kobieta ma 30 lat i w zasadzie odchowanego dzieciaka w międzyczasie mając taryfę ulgową na studiach. Gdybym był kobietą i miał parcie na bachora to strzelałbym jak najwcześniej.
  • Odpowiedz
@jmuhha: ciekawe pytanie
jak ktoś szybko sie rozmnoży, to w dzisiejszym świecie, sam nie jest jeszcze ukształtowany i obliczony na wszystko, na pewno jest wiecej emocji i pozytywnych i negatywnych w relacjach
dzieci "starszych par" to czasami jak krojone na miarę, kolejna inwestycja, gadżet
sam nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 212
IMO wygryw. Jak partner okazał się sensowny i byli pomocni rodzice to kobieta ma 30 lat i w zasadzie odchowanego dzieciaka w międzyczasie mając taryfę ulgową na studiach. Gdybym był kobietą i miał parcie na bachora to strzelałbym jak najwcześniej.

@Famine:
Moja matka w latach '80 przechytrzyła system zachodząc w ciążę w wieku 20 lat. Jak ja byłem już samodzielny to ona wciąż była młoda a jak byłem już dorosły
  • Odpowiedz
  • 2
@smk666

>IMO wygryw. Jak partner okazał się sensowny i byli pomocni rodzice to kobieta ma 30 lat i w zasadzie odchowanego dzieciaka w międzyczasie mając taryfę ulgową na studiach. Gdybym był kobietą i miał parcie na bachora to strzelałbym jak najwcześniej.

@Famine:

Moja matka w latach '80 przechytrzyła system zachodząc w ciążę w wieku 20 lat. Jak ja byłem już samodzielny to ona wciąż była młoda a jak byłem już dorosły
  • Odpowiedz
  • 125
Mnie moja mama urodziła mając 19 lat ale to był błąd bo ich nie było stać na mnie

@Famine:
Ha! Jak ja się rodziłem to wszyscy byli jednakowo biedni, więc to nie miało wielkiego znaczenia ile lat mieli Twoi rodzice.

Miało za to znaczenie to, że człowiek miał więcej swobody bo 20-letnia matka nie o--------a takich cyrków i nie lata za dzieciakiem jak helikopter, jak to 35-letnie mają w zwyczaju (tak,
  • Odpowiedz
@jmuhha: Na wioskach czy w miastach powiatowych to może i wygryw, bo zazwyczaj są młodzi dziadkowie do pomocy pod ręką, a praca w Dino zawsze może poczekać. Ale jak ktoś wyjechał do większego miasta na studia albo w poszukiwaniu lepszej pracy to już zależy od pieniędzy, a właściwie od tego czy ma się bogatych rodziców bo właściwie nikt w tym wieku sam do niczego nie doszedł. Z mojej perspektywy to
  • Odpowiedz
Gdyby teraz były dorosłe to i tak nie dałbym rady tego odtworzyć, bo wyjście na p--o z kolegami z pracy i rozmowy o rekuperacji i pompach ciepła to już nie to sam

@TatusMuminka: o to to. Jest ciezej wydolnosciowo jak ma sie male bombelki i jest sie 35+. Jednak ja tez nie zamienilbym tego, ze najpierw dzieci, pozniej zycie towarzyskie.
  • Odpowiedz
@jmuhha: jak bym zmajstrował dzieciaka z którąś koleżanką z LO to już by miał ponad 10 lat. Nie wiem czasami zazdrościł bym jak bym znał takich ludzi więcej. Ale jak to mówią trawa po drugiej stronie płotu zieleńsza.
Prawda jest taka że strach przed nie tyle nastoletnią ciążą co w ogóle ciąża nakładli nam nasi rodzice do głów, po części po to żeby nie musieli pomagać przy wychowywaniu wnuków. A
  • Odpowiedz
@jmuhha: Załuję, że sobie dzieciaka nie zmajstrowałem z dziewczyną na początku liceum. Byłoby już odchowane i byłby potomek. A tak... Raczej już nigdy.

Była zresztą kiedyś AMA na Wykopie z jakąś parą, co zrobili dzieciaki w wieku 18 lat i sobie mega chwalili.
  • Odpowiedz
@jmuhha: najlepsza decyzja w życiu, to postarać się o dzieci w wieku 20 lat. Przed 40-stką masz już pełnoletnie dzieci i korzystasz z życia.
  • Odpowiedz
A moim zdaniem do 40 możesz sie bawić jako chłop, robić różne p------e rzeczy a potem rodzina. Wnuków nie doczekasz ale to nic. Jak dbasz o siebie i masz hajs i nie musisz j---ć po 10h dziennie to wszystko się zgadza.
  • Odpowiedz
@broker:

Przed 40-stką masz już pełnoletnie dzieci i korzystasz z życia.

Zawsze zastanawia mnie jedna kwestia, jeśli ktoś ma takie podejście, że chce to rodzicielstwo jak najszybciej odbębnić. Po co w ogóle mieć dzieci przy takim założeniu, że chce się mieć je jak najszybciej z głowy, nie lepiej w ogóle ich nie robić i od razu korzystać z życia? ¯\(ツ)/¯ Zaspokoisz moją ciekawość i odpowiesz Mirku?
Zgrywajac_twardziela - @broker: 
Przed 40-stką masz już pełnoletnie dzieci i korzysta...

źródło: bezdzietność protip

Pobierz
  • Odpowiedz