Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie, wygrzebałem z piwnicy starą 18letnią konsole xbox360 razem z grami, 98% płyt nie czyta wcale albo próbuje ale sie nie uruchamiają, konsola jest sflashowana a płyty to piraty oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co sie stanie jeżeli podłącze tą konsole do internetu ? Będzie ban i konsola będzie służyć co najwyżej jako przycisk do papieru ? Czy uda mi sie w coś zagrać bez użycia płyt, nie chce sie bawić w kupowanie piratów na pełnoletnią konsole bo raczej nie ma już sensu.

#xbox360 #konsole
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z tego co pamiętam, to były różne wersje przeróbki napędu, po tym jak MS wprowadził dodatkowe zabezpieczenia, ja zatrzymałem się na epoce LT 2.0 / potem wyszło 3.0 i trzeba było sporo gier nagrać jeszcze raz pod tę przeróbkę.
Napęd LG czy starszy?
Może kwestia przeczyszczenia napędu lub wymiana lasera?
  • Odpowiedz
  • 0
@dsgs: laser wymieniony na nowy (aliexpress), wyczyściłem co się dało i wygląda że wszystko jest ok, chodzą dwie gry - jedna bez problemu sie odpala a druga to tak na 50% prób, reszta czyli z 20 płyt nie wykrywa płyty albo twierdzi że nie wykryto ale przyznaje że plyty dobrze zaorane są.
Napęd nie wiem jaki mam, konsola z 2008r wg nalepki w środku jeżeli to coś określa.

Kupie na
  • Odpowiedz
Ciężko powiedzieć jaki napęd tam siedzi, po wtyczce i napisach z tyłu konsoli można by to określić. Polecam sprawdzić czy przypadkiem MS nie wyłączył już usługi Xbox Live dla X360, albo samego Marketplace.
Jeśli dostaniesz bana, to nie wiele to zmieni, bo grać offline będziesz mógł dalej. Ew poszukałbym w internecie jakie są opcje by odpalać gry z dysku lub pendrive, popularne jest RGH które to umożliwia.
  • Odpowiedz
  • 1
@dsgs: dobra chyba zamykamy temat, wyszukałem jak zrobić jakieś mody typu Aurora czy inne takie umożliwiające odpalenie gry z pendrive i okazało sie że nie mam RGH ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@piekuo: Jak będziesz chciał sam robić RGH/JTAG przy pomocy jakiegoś tutoriala z sieci/YT to daj znać, bo planuję też zmodyfikować w ten sposób swój sprzęt i być może miałbym na odsprzedaż programator NAND, który jest chwilowo wymagany do przeprowadzenia całego procesu. Do gry na tak zmodyfikowanej konsoli, nie jest potrzebny sprawny napęd, ponieważ pliki gier są odczytywane z pamięci zewnętrznej.
  • Odpowiedz