Wpis z mikrobloga

kwik dzbanów, uwielbiam ❤️

@JemKredki1983: To nie jest absolutnie żaden ''kwik dzbanów''. Jeśli twój kraj jest w trakcie trwania wojny i prowadzisz pewną narrację na całym świecie i zbiórki na pomoc podczas gdy do twojego kraju przyjeżdżają kolejne nowe auta często luksusowe to ludzie od których wymaga się tej pomocy mają prawo się wkurzyć i mieć poczucie, że ktoś robi z nich idiotów.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: I co, rząd ma pilnować zakupów każdego obywatela i każdego przedsiębiorcy w kraju abyś ty i podobni tobie nie obrazili się ? To, że będą setki co mają pieniądze w/na Ukrainie nie przeczy temu, że tam ludzie umierają każdego dnia i tysiące nie mają co jeść i pić.
  • Odpowiedz
@DonGebels:

I co, rząd ma pilnować zakupów każdego obywatela i każdego przedsiębiorcy w kraju abyś ty i podobni tobie nie obrazili

@s-a-m: Do czasu zakończenia wojny powinni zakazać handlu samochodami na terenie całego kraju żeby Polakom nie było przykro xDD
  • Odpowiedz
@DonGebels: Polak żyjący w cywilizowanym, bezpiecznym, zamożnym państwie ma ból d--y że jakaś niewielka część społeczeństwa najbiedniejszego państwa w Europie, pogrążonego w wojnie ze śmiertelnym wrogiem Polski, jest w stanie wydać trochę grosza na dobry samochód xD

@Cztero0404 ten sam tok rozumowania co skrejne lewactwo, które chce rozkraść majątek miliarderów w celu zakończenia ubóstwa.
  • Odpowiedz
I co, rząd ma pilnować zakupów każdego obywatela i każdego przedsiębiorcy w kraju abyś ty i podobni tobie nie obrazili się ?

@s-a-m: Sram na twoich przedsiębiorców. No właśnie każdego dnia nie mają tam co jeść i pić a ich obywatele zamiast pomóc tym ludziom importują w hurtowych ilościach nowe samochody do kraju.
  • Odpowiedz
Do czasu zakończenia wojny powinni zakazać handlu samochodami na terenie całego kraju żeby Polakom nie było przykro xDD

@Nusantara: I widzisz. Totalnie nie i przestań razem z innymi robić jakieś fikołki w końcu. Nikt nie mowi o zakazaniu, ale jeśli bardzo dużo luksusowych aut rejestruje się w kraju gdzie jest wojna to coś tu jest nie tak jednak.
  • Odpowiedz
jeśli bardzo dużo luksusowych aut rejestruje się w kraju gdzie jest wojna to coś tu jest nie tak jednak.

@Cztero0404: No i co konkretnie jest nie tak? Nawet jedna bogata osoba może zakupić wiele luksusowych aut, a właśnie najbogatszym najłatwiej jest uniknąć kosztów wojny i zachować majątek. Jakby to było u nas, to ja czy ty byśmy zdychali w okopach, a bogacze również by sobie poradzili - i też kombinowali,
  • Odpowiedz
plebejusza można wyciągnąć z domu w samych majtkach, żeby go r0zjybała b---a na froncie, ale uważaj, żebyś nie spojrzał z zazdrością na nowe auto eylyty xD

@1-1-1-1: Mnie bardziej zastanawia to, że prawie wszyscy próbują wmówić ludziom, że jak ci widzą pewne rzeczy i mówią hej! coś mi się tu nie zgadza to próbują twierdzić, że ktoś na pewno zazdrości xD Jakiś czas temu mi pisali, że jestem ruską onucą
  • Odpowiedz