Wpis z mikrobloga

Powiem wam że jestem zawiedziony - sądziłem że Iran oleje ultimatum Trumpa i go wyśmieją, co robili już wcześniej wielokrotnie, a potem zacznie się r--ź infrastruktury Iranu. I może jakaś inwazja lądowa na wyspę czy coś.

A tu reżim stchórzył...ehhh. I jeszcze Trump się na to zgodził, zawiodłem się, sądziłem że będzie bombił dalej aż do całkowitego zaorania reżimu.

Niestety....a były takie dobre zdjęcia i filmy do kawy.

#iran #usa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hansschrodinger: watpie ze iran, pakistan cos tam mocno dzialal. Trump pewnie potrzebowal jakos wyjsc z tego z twarza to tak to sobie wymyslili... Iran i tak juz praktycznie nie istnieje jako panstwowosc wiec co im szkodzi
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: wg mojej wiedzy to tam nikt nie stchórzył. Po irańskiej stronie w zasadzie nikt nie zrobił nic.
Najpierw pomarańczowy coś bredził o zagładzie cywilizacji, potem zaś jednostronnie ogłosił 37 zwycięstwo i zawieszenie broni. Ogłosił też, że Iran poszedł na ogromne ustępstwa czyli status quo ante bellum (dokładnie to, co było przed wojną).
Ajatollahowie nie mogli się nawet na nic zgodzić, bo wczoraj zerwali wszystkie kanały komunikacji z USA.

Pomarańczowy
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: pakistan działał ale iran musiał się zgodzić. i mają teraz negocjować.

@thorgoth stchórzyli, stchórzyli, wcześniej go wyśmiewali a tu nagle zgodzili się tuż przed końcem ultimatum

Ogłosił też, że Iran poszedł na ogromne ustępstwa czyli status quo ante bellum (dokładnie to, co było
  • Odpowiedz
@stefan-buczalski23:

hmmm... to chyba o jakiś inny konflikt się rozchodzi, na razie to pomarańczowy zgodził się na wszystkie punkty Iranu, włącznie z pobieraniem mytta przez iran. Przed wojną nie było opłat za przejazd, teraz będą.

poproszę o źródło tych rewelacji
  • Odpowiedz
i mam w to uwierzyć bo tak reżim powiedział?

@hansschrodinger: Pakistan tak powiedział?
No nie wiem, mimo całej mojej niechęci i pogardy dla ajatollahów, cała ta wojna wygląda jak delirium pijanego
  • Odpowiedz