Wpis z mikrobloga

Czyli cieśnina zostanie otwarta, ta która już była otwarta przed wojną. Ale za to zostają przy władzy ci, którzy byli przy władzy przed wojną.
God bless america ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#iran
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 376
@rastafari85: Syjoniści chcieli wykluczyć z handlu ropę, gaz, nawozy z krajów Zatoki Perskiej - podpalając Iran, który w odwecie zniszczy infrastrukturę przemysłową Arabów z Zatoki - wywołując tym kryzys energetyczny, żywnościowy głównie Azji/Globalnego Południa. Już miało się ziścić, ale Chińczycy przez Pakistan przekazali, że w odwecie zniszczą Izrael, więc zawrócono bombowce i teraz będą Syjoniści z Chińczykami negocjować.
  • Odpowiedz
@rojek: 2026 rok a ludzie nadal się nabierają na te śmieszne, dziewietnastowieczne szufladkowanie. Tu chodzi o bardzo grube siano a nie o jakieś duperele typu prawica-lewica, to są tylko preteksty
  • Odpowiedz
  • 3
2026 rok a ludzie nadal się nabierają na te śmieszne, dziewietnastowieczne szufladkowanie. Tu chodzi o bardzo grube siano a nie o jakieś duperele typu prawica-lewica, to są tylko pretekst

@FelariPumpura: żeby Trump mógł robić siano, to najpierw musi znaleźć prawicowych durniów którzy na niego zagłosują.
  • Odpowiedz
@rojek: za Twojego życia znajdzie się jeszcze niejeden "lewicowiec" s-------y niczym Trump, gwarantuje Ci to.
Myślenie, że prawica to durnie a lewica to same profesory to pułapka intelektualna ukazujące brak obiektywizmu i dystansu. Gwarantuje Ci, że prawicowcy myślą tak samo o lewicowcach a finalnie zyskuje establiszment polityczny
FelariPumpura - @rojek: za Twojego życia znajdzie się jeszcze niejeden "lewicowiec" s...

źródło: 1000015872

Pobierz
  • Odpowiedz
Ale za to zostają

@rastafari85: Co prawda przepalono kilkadziesiat miliardow dolarow i oprózniono magazyny kluczowego uzbrojenia ale przynajmniej Iran zostal zmotywowany do budowy atomowki a w dodatku dowiedzial sie jak uzywac swojej nowej broni - pieknej, zawsze mokrej i ciasnej ciesninki.
  • Odpowiedz
  • 15
Myślenie, że prawica to durnie a lewica to same profesory to pułapka intelektualna ukazujące brak obiektywizmu i dystansu

@FelariPumpura: Staram się tak nie myśleć, próbuje rozmawiać z osobami które mają inne poglądy od moich. Ale jak wciąż widzę obronę irracjonalnych , niebezpiecznych zachowań Trumpa, brak autorefleksji z jego poczynań to jak to inaczej nazwać? Jak nazwać prawicową obrone Orbana? Doszedłem do wniosku że takie zachowanie wynika właśnie z prawicowego konserwatyzmu
  • Odpowiedz
  • 6
@FelariPumpura: Interesujące. Być może najbardziej irytuje mnie fakt że jestem tym który nie broni bezkrytycznie swojego plemienia, widzę wady, wytykam je swoim. Jestem w stanie porzucić moje wybory. Brzydzi mnie hipokryzja. Druga strona jest bezkrytyczna do każdej głupoty.
Z wpływem social mediow zgodzę się w 100%, kiedyś jak byłeś idiotą wizjonerem to wiedziała o tym garstka, teraz idiotyzm się grupuje i napędza w szaleństwie i chcąc nie chcąc wpływa na
  • Odpowiedz
@rojek: ja też jestem daleki od szufladkowania, ale skrajna prawica (nie mowie o osobach konserwatywnych, tylko o tej bandzie k---------w, trumpowcow, memcenowcow itd) po prostu opiera sie tylko i wylacznie ba emocjach.

Merytoryka, dane, fakty, argumenty i szerokie spojrzenie nie istnieja. Zamiast tego jest plemienna bezsensowna n-----------a.
  • Odpowiedz