Wpis z mikrobloga

Planuję migrację z Shopera na inną platformę #ecommerce żeby być bardziej niezależnym, myślalem o Shopware, czy jakiś miras może mial styczność i chciałby się podzielić doświadczeniami?

Zastanawiam się też czy byłby sens brania VPS Cloud zamiast zwykłego hostingu, żeby była zadowalająca prędkość, ale tutaj dodam, że mam malutki sklep, ok. 1000 produktów - ruch do 300 odwiedzin dziennie i może do 10 zamówień dziennie.

Jest sens pchać się w VPS czy lepiej postawić na zwykły hosting?

Będę wdzięczny za wasze spojrzenie na sprawę.

#sklepyinternetowe #hosting #vps
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

est sens pchać się w VPS czy lepiej postawić na zwykły hosting?

@choosewisely: Zwykły hosting zwłaszcza że zależy ci z pewnością bardziej na szybkości i lekkości.
  • Odpowiedz
@choosewisely: co do sklepu to najlepszy prestashop, bo ma najwięcej integracji z płatnościami kurierami i i jest darmowy, VPS wbrew pozorom może działać dużo wolniej od shareda, bo ma np. tylko 1-2 rdzenie CPU, z hostingów sprawdź webhosting1st.
  • Odpowiedz
@choosewisely: zwykły (ale dobry) hosting wystarczy + bierz woo na taki sklep mały (przy większych można by rozważać magento lub inne rozwiązania). Nie zapomnij o sensownej migracji (jeśli miałeś już jakiekolwiek efekty w SEO).
  • Odpowiedz
@choosewisely: Pochwal się jaki to sklep, zajmuję się właśnie takimi migracjami ale też tworzeniem od zera. Mam pulę sprawdzonych aktualizowanych i wspieranych szablonów. A co do hostingu to celowo przechodzę z Zenboxa na SEOhost i dużo pisałem o tym dlaczego ale niedługo opublikuje poważniejszy artykuł z pozbieranymi konkretami
  • Odpowiedz